Parlamentare2020/AEP pune la dispoziţia experţilor materiale de informare privind activitatea membrilor birourilor electorale

Parlamentare2020/AEP pune la dispoziţia experţilor materiale de informare privind activitatea membrilor birourilor electorale

Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziţia experţilor electorali materiale de informare privind activitatea membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate cu ocazia alegerilor parlamentare din 6 decembrie, informează un comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, AEP a elaborat ghiduri de instruire cu privire la sarcinile preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorilor acestora, precum şi a celor din străinătate, în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare.

Instituţia precizează că ghidurile au fost concepute ca instrumente de lucru care să sprijine activitatea membrilor secţiei de votare, fiind elaborate pe baza textelor legale în vigoare la data alcătuirii lor. Acestea oferă informaţii despre tipurile de materiale electorale utilizate în secţia de votare, precum listele electorale, ştampilele şi buletinele de vot, furnizează informaţii privind persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de votare, enumeră atribuţiile acestora şi descriu principalele activităţi pe care biroul electoral al secţiei de votare le va desfăşura în preziua votării şi în ziua votării, inclusiv predarea materialelor electorale către biroul electoral ierarhic superior.

AEP precizează că ghidurile au fost publicate pe site-ul propriu, la secţiunea Corpul Experţilor Electorali - Îndrumare şi instruire electorală - Alegeri parlamentare.

Sursa citată menţionează că, în ceea ce priveşte instruirea membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, pe canalul de YouTube al Autorităţii a fost publicat materialul video destinat pregătirii acestora, material care poate fi consultat la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=B1IOQZmUWtY.

Totodată, a fost realizat şi publicat pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale instituţiei, un ghid video care conţine tutoriale structurate pe diferite segmente ale activităţii biroului electoral al secţiei de votare. Sunt prezentate acolo procedurile biroului electoral al secţiei de votare în preziua votării, procedurile pentru deschiderea secţiei de votare, în timpul desfăşurării votării, dar şi procedurile care se efectuează la încheierea votării.

AEP mai precizează că linkul la care poate fi accesat ghidul video a fost transmis, prin sms, experţilor electorali.

"Obiectivul principal vizat de elaborarea acestor materiale este acordarea suportului şi furnizarea informaţiilor necesare, astfel încât, prin îndeplinirea eficientă a atribuţiilor cu care au fost învestiţi, membrii birourilor secţiilor de votare să contribuie la derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral. Având în vedere contextul actual generat de pandemia de COVID - 19, menţionăm că este acordată o atenţie deosebită regulilor privind protecţia sanitară a participanţilor la procesul electoral", se mai arată în comunicatul AEP.

Instituţia reaminteşte că pe 16 noiembrie va avea loc tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020. AGERPRES

Sursa foto:  Autoritatea Electorală Permanentă /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…