Parlamentare2020/Orban: Posibili parteneri pentru formarea majorităţii parlamentare sunt USR, PMP, UDMR

Parlamentare2020/Orban: Posibili parteneri pentru formarea majorităţii parlamentare sunt USR, PMP, UDMR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că posibili parteneri cu care liberalii ar putea face majoritate parlamentară după alegeri sunt USR, PMP şi UDMR.

"Aşteptăm să vedem rezultatele alegerilor, în momentul în care avem rezultatele vom şti care sunt posibilităţile de formare a unei majorităţi parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD, deci, practic, posibili parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât", a spus Orban la B1 Tv, întrebat cu cine va face PNL majoritate parlamentară după alegerile din 6 decembrie.

Întrebat dacă partidul lui Victor Ponta este exclus din această ecuaţie a majorităţii parlamentare, Orban a spus: "Ponta a fost preşedintele PSD, el de fapt are un PSD mai micuţ. Nu e mare diferenţă, adică aproape nu e nicio diferenţă. Eu nu îl uit pe Victor Ponta din perioada în care era preşedinte PSD şi premier, în perioada respectivă fiind în opoziţie, deşi o parte din partidul meu o bucată de vreme... deci eu eram într-o opoziţie aproape radicală. Pactul de coabitare, mai ţineţi minte? După o campanie în care practic Băsescu a fost transformat în inamicul public numărul 1, s-a dus frumuşel fără să ne spună nimic şi a semnat un pact de coabitare cu Băsescu".

Întrebat dacă el va fi viitorul premier după alegerile parlamentare, Orban a spus: "Cred că da". AGERPRES

 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale