Parlamentul RUȘINII. Coțofana, cu PALMARE, Jipa, la SFIDARE, Tăriceanu, cu RĂBDARE

Parlamentul RUȘINII. Coțofana, cu PALMARE, Jipa, la SFIDARE, Tăriceanu, cu RĂBDARE

Votul din Senat pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea a împărţit senatorii în mai multe tabere. Imaginile surprinse de „Adevărul”  arată că unii au votat ostentativ împotriva Justiţiei (UNPR), unii au votat la vedere împotriva lui Oprea (liberalii), iar alţii, în mod penibil, şi-au lungit mânecile pentru a-şi ascunde votul. Aici se încadrează unii senatori PSD, prinşi la mijloc între ordinul dictat de Dragnea şi prietenia cu Oprea. 

Imaginile surprinse de reporterii „Adevărul“ la votul din Senat pentru Gabriel Oprea arată încă o dată că imunitatea se negociază la bucată. Unul dintre senatorii PSD, în cazul căreia se vede foarte clar că a băgat bila albă în urna neagră - deci a votat în favoarea generalului Oprea - este Ecaterina Andronescu. Dacă ne uităm pe rezultatul final, observăm că la cele 51 de voturi pro-Oprea au contribuit şi alţi senatori PSD. Numai că aici intervine ridicolul de situaţie. Mulţi dintre social-democraţi s-au ferit cât au putut să arate cum votează şi au apelat la cele mai penibile metode: unii au tras cât au putut de mânecile la sacou, numai să nu se vadă cum împart bilele. Alţii, mai cu experienţă, aproape că au băgat mâinile în urnă ca să protejeze secretul votului. De altfel, unul dintre senatori chiar a demontat capacul urnei de vot. Atitudinea senatorilor PSD a fost explicată chiar de un lider al partidului, cu condiţia anonimatului.

„Mulţi dintre senatorii PSD sunt prieteni cu Gabriel Oprea sau chiar rude. Le-a botezat copiii, i-a cununat. Aşa că nu se puteau pune rău cu Dragnea, dar nici nu puteau să-i întoarcă spatele lui Oprea“, spun sursele citate. Senatorii UNPR n-au avut de ce să se ascundă: au votat în mod disciplinat împotrivă, unii chiar arătând ostentativ că se împotrivesc solicitării DNA, aşa cum au făcut Constantin Popa, Ruxandra Jipa sau chiar Gabriel Oprea.

Nu doar cei UNPR au votat „împotrivă”. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a poziţionat, ca de fiecare dată, împotriva Justiţiei.

Tăriceanu a votat ÎMPOTRIVĂ! Actualul președinte al Senatului a încercat să-l scape pe Gabriel Oprea de ancheta penală cerută de DNA. Călin Popescu Tăriceanu a confirmat încă o dată că se erijează în protectorul politic al corupției în Senat, în încercarea de a institui în România ”statul de drept al PSD” - fără Justiție și fără egalitate în fața Legii.

Posted by Partidul Naţional Liberal on Wednesday, February 24, 2016






Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?