Partidul premierului spaniol Rajoy: Afirmațiile lui Puigdemont sunt "foarte grave", denotă "iresponsabilitate totală"

Partidul premierului spaniol Rajoy: Afirmațiile lui Puigdemont sunt "foarte grave", denotă "iresponsabilitate totală"

Apelul lui Carles Puigdemont, șeful destituit al guvernului catalan, pentru o "opoziție democratică" împotriva tutelei directe a Madridului constituie un semn al totalei sale iresponsabilități, a notat partidul aflat la putere în Spania, Partidul Poporului, pe pagina sa de Twitter, informează dpa.

Sursa foto: Partido Popular / Twitter

"Este foarte grav. Iresponsabilitatea totală a lui Puigdemont nu are limite", a notat PP al premierului spaniol Mariano Rajoy.

Surse din cadrul guvernului de la Madrid citate de mass-media spaniole au declarat că îl consideră pe Puigdemont un fost șef al guvernului catalan ale cărui acțiuni vor fi anchetate în justiție.

Liderul catalan Carles Puigdemont a îndemnat sâmbătă la o "opoziție democratică" față de ordinele guvernului spaniol de a-i destitui administrația și a dizolva parlamentul regional, informează dpa și AFP.

Într-un discurs televizat, Puigdemont a declarat că activarea articolului 155 al Constituției Spaniei este ilegală , iar destituirea executivului catalan și disoluția parlamentului regional decise vineri de Madrid "sunt decizii contrare voinței cetățenilor țării noastre".

"Vom continua să lucrăm pentru construirea unei țări libere", a adăugat Puigdemont, într-un discurs în care el nu pare să-și recunoască destituirea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina

4 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

5 De citit...