Partidul premierului spaniol Rajoy: Afirmațiile lui Puigdemont sunt "foarte grave", denotă "iresponsabilitate totală"

Partidul premierului spaniol Rajoy: Afirmațiile lui Puigdemont sunt "foarte grave", denotă "iresponsabilitate totală"

Apelul lui Carles Puigdemont, șeful destituit al guvernului catalan, pentru o "opoziție democratică" împotriva tutelei directe a Madridului constituie un semn al totalei sale iresponsabilități, a notat partidul aflat la putere în Spania, Partidul Poporului, pe pagina sa de Twitter, informează dpa.

Sursa foto: Partido Popular / Twitter

"Este foarte grav. Iresponsabilitatea totală a lui Puigdemont nu are limite", a notat PP al premierului spaniol Mariano Rajoy.

Surse din cadrul guvernului de la Madrid citate de mass-media spaniole au declarat că îl consideră pe Puigdemont un fost șef al guvernului catalan ale cărui acțiuni vor fi anchetate în justiție.

Liderul catalan Carles Puigdemont a îndemnat sâmbătă la o "opoziție democratică" față de ordinele guvernului spaniol de a-i destitui administrația și a dizolva parlamentul regional, informează dpa și AFP.

Într-un discurs televizat, Puigdemont a declarat că activarea articolului 155 al Constituției Spaniei este ilegală , iar destituirea executivului catalan și disoluția parlamentului regional decise vineri de Madrid "sunt decizii contrare voinței cetățenilor țării noastre".

"Vom continua să lucrăm pentru construirea unei țări libere", a adăugat Puigdemont, într-un discurs în care el nu pare să-și recunoască destituirea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...