Partidul ucide oameni! Directoarea spitalului din Săpoca, dar și soțul său, stâlpi ai PSD Buzău! Spitalul, cheltuieli lunare de un milion de euro doar cu salariile!

Partidul ucide oameni! Directoarea spitalului din Săpoca, dar și soțul său, stâlpi ai PSD Buzău! Spitalul, cheltuieli lunare de un milion de euro doar cu salariile!

Partidul ucide oameni! Directoarea spitalului din Săpoca, dar și soțul său, stâlpi ai PSD Buzău! Spitalul, cheltuieli lunare de un milion de euro doar cu salariile! Viorica Mihălașcu, directorul Spitalului de Psihiatrie Sapoca din Buzău, unde un bolnav a omorat patru pacienți și a rănit alti nouă, este membru PSD de frunte, anunță Horațiu Buzatu. Și soțul ei este tot membru PSD, fost consilier local.

„Nimic nu este întâmplător !
În Spitalul de Psihiatrie de la Sapoca, un individ internat cu acte în regulă a ucis patru oameni. Încă trei i-a trimis în comă și alți șase sunt răniți mai mult sau mai puțin grav. În total 13 victime ...
Puțină lume știe că directoarea acestei unități spitalicești este o anume doamnă Viorica Mihalaşcu, membru marcant al PSD Buzău. De altfel, dna. Mihălașcu a ocupat și funcția de șefă a Direcției pentru Sănătate Publică a județului Buzău.

La rândul său, soțul dnei. Mihălașcu este unul dintre stâlpii PSD-ului buzoian. Cu ceva timp în urmă, era consilier local, dar și-a pierdut mandatul fiind declarat incompatibil de ANI. Oricum, partidul nu l-a lăsat să moară de foame și l-a pus director tehnic la Serviciul de Ambulanță Buzău, funcție pe care o ocupă și în prezent.

De ce vă spun toate astea ? Pentru că madam Pintea (membră a guvernului Dăncilă, actual ministru al sănătății), într-un efort de simulare a preocupării față de aceată nenorocire, și-a trimis corpul de control la Buzău, chipurile să cerceteze cazul. Și totuși, mi-e teamă că misiunea lor nu este cercetarea ci mușamalizarea.”, a scris Horațiu Buzatu pe Facebook.

Radiografia spitalului de psihiatrie Săpoca în cifre brute: Cheltuieli lunare de peste 1 milion de euro numai pentru salariile angajaților

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă  Săpoca (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută 5,92 milioane lei, din care aproximativ 5 milioane lei  pentru salarii şi contribuţii aferente salariilor și aproape 920.000 lei pentru alimente, medicamente, utilităţi şi altele, notează Supervizor.ro, citat de  G4Media.ro .

Aşa scrie pe site-ul spitalului, la categori plăţi zilnice.

Spitalul raportează 830 de paturi  peste 16.000 investigaţii de laborator efectuate lunar, care apar în prezentarea de pe net.

Declaraţiile de avere ale personalului care are obligaţia de a depune astfel de documente nu sunt postate pe site, cică rubrica e în construcţie.

Totuşi, există o categorie numită “Venituri salariale lunare”, de unde aflăm lefurile personalului – în sume nete (din luna mai, ultima actualizare), nu nominal, ci pe baza funcţiilor deţinute. De exemplu:

Medic primar (Psihiatrie I – acuţi) – 18.353 lei şi 18.064 lei
Director medical – 16.995 lei
Manager – 15.976 lei

Sunt peste 700 de poziţii active, mai notează Supervizor, de unde se înţelege că la această unitate medicală lucrează peste 700 de persoane. Sau, poate mai corect spus, acest spital plăteşte salarii pentru peste 700 de persoane, notează Supervizor.ro

Context.

Un bărbat de de 38 de ani și-a atacat cu un stativ pentru perfuzii colegii de salon și pe cei dintr-un salon învecinat. Trei pacienți au murit în unitatea medicală, a patra victimă a decedat după ce a fost dusă la la urgențe. Răniții au traumatisme craniene.

Bărbatul fusese internat joi, cu sevraj etilic, pe fondul unei dependențe de alcool.

Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, spun că personalul este insuficient şi este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal.

Sindicaliştii afirmă că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri. ”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.

”Conducerea Sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi-au pierdut viaţa pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil că în weekend o asistenţă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au scris, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sanitas Săpoca.
Potrivit acestora, sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajaţii s-a diminuat la 50%, pe motiv ”că nu sunt bani”.

Managerul unităţii medicale, Viorica Mihălaşcu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că, la momentul incidentului, în secţie erau şase asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supravegherepacienţi psihici periculoşi.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au transmis că, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia erau un medic, şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi.

În urma atacului de la unitatea medicală, patru persoane au murit, iar nouă au fost rănite. Niciuna dintre victime nu este din rândul personalului medical, toţi fiind pacienţi.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...