PAS devine membru asociat al PPE, cel mai puternic grup politic din UE

PAS devine membru asociat al PPE, cel mai puternic grup politic din UE

Partidul Acțiune și Solidaritate a fost promovat de la observator la asociat în cadrul Partidului Popular European, devenind astfel prima formațiune din Republica Moldova care obține acest statut.

PAS a primit statutul de asociat în cadrul PPE. FOTO: Arhivă

Promovarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a avut loc în marja Adunării Politice a Partidului Popular European (PPE) avută loc vineri la Helsinki, capitala Finlandei.

Potrivit vicepreședintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, promovarea formațiunii din care face parte se datorează, inclusiv faptului că Republica Moldova aflată în timpul guvernării PAS a obținut în anul 2022 statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

,,Asta înseamnă că PAS se bucură acum de mai multe drepturi in cadrul celui mai mare și mai influent partid European. În acest nou statut, PAS va putea apăra mai eficient interesele cetățenilor noștri. Această promovare este dovada progresului reușit de echipa PAS în protejarea intereselor Republicii Moldova. Partidul Popular European și toate partidele membre sunt aliații fideli ai PAS și ai Republicii Moldova în drumul nostru European. Împreună vom reuși!”, a scris Popșoi pe pagina sa de Facebook.com.

Pas important pentru promovarea politicilor

Despre reușita PAS, dar și drepturile de care se va bucura de acum încolo în interiorul Partidului Popular European a scris pe rețelele sociale și vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan.

,,Ca membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului și va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene. Integrarea Republicii Moldova în instituții și structuri europene avansează. Prin această nouă poziție, vocea Moldovei va fi auzită și mai puternic pe plan european. Rolul mai activ în interiorul PPE va permite PAS să lucreze strâns cu lideri politici din țările Uniunii Europene și să obțină mai ușor sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a notat Mureșan pe internet.

PAS a fost înființat în mai 2016 de actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu.

Acum, formațiunea numără peste nouă mii de membri și este condusă de Igor Grosu care deține și funcția de șef al Parlamentului. Aceasta deține majoritatea în Legislativul de la Chișinău, susținând în ultimii doi ani o guvernare pro-europeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”