Patrick Mouratoglou a comentat rapid după a doua acuzație de dopaj pentru Simona Halep

Patrick Mouratoglou a comentat rapid după a doua acuzație de dopaj pentru Simona Halep

Antrenorul Patrick Mouratoglou a avut o reacție rapidă după ce Simona Halep a primit o nouă acuzație de încălcare a regulamentului antidoping.

FOTO EPA EFE

La fel ca și Simona Halep, antrenorul a fost la fel de vehement după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITA) a declarat că pașaportul biologic al sportivei ar fi în neregulă.

"Simona a emis un comunicat în urma hărțuirii la care este supusă. Această situație depășește cu mult limitele acceptabilului", a fost mesajul lui Mouratoglou pe rețelele de socializare.

Ce se arată în comunicatul emis de ITA

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP), în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic (ABP). (...)

Acuzația suplimentară de constatare a unui rezultat advers la pașaport s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup de experți independenți în materie de ABP.

Această acuzație este separată și se adaugă la acuzația existentă privind Roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep", se arată în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului., potrivit Digisport .

Simona Halep este suspendată din circuit WTA din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open. Cazul ei este în continuare judecat de către o organizație inependentă, Sports Resolutions.

Ce este pașaportul biologic

Pașaportul biologic este utilizat din 2014 de entitățile antidoping pentru monitorizarea în timp a anumitor variabile biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului. Astfel, se iau în calcul valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului. Dacă aceste valori se modifică față de parametri normali ai sportivului, atunci este un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...