Patronul Omnia Turism, George Negru, a pierdut TOȚI banii firmei la RULETĂ! Zeci de milioane de euro!

Patronul Omnia Turism, George Negru, a pierdut TOȚI banii firmei la RULETĂ! Zeci de milioane de euro!

George Negrea, patronul turoperatorului Omnia Turism, unul dintre cei mai mari din România, care s-a sinucis luni aruncându-se de la etajul 9 al blocului în care locuia, a falimentat firma. Surse din anturajul firmei spun că în ultimii ani Negru a jucat și pierdut la ruletă, în diverse cazinouri din România și străinătate sume uriașe, de zeci, poate peste 100 de milioane de euro.

Își vânduse inclusiv apartamentul din piața Alba Iulia. Și acum locuia în el cu chirie. Negru nu avea nici soție, nici copii.

Averea sa a fost estimată la un moment dat la circa două miliarde de lei, adică peste 400 de milioane de euro!

Acum conturile firmei sunt goale!

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cu sprijinul preşedintelui Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, va repatria un grup de 39 de turişti blocaţi în provincia Phuket Thailanda după moartea patronului Omnia Turism, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ANAT.

41 ar mai fi în Egipt.

Deocamdată nu se știe dacă și alte grupuri de turiști s-ar afla în aceeași situație.

„Turiştii vor ajunge acasă în câteva zile. În cadrul ANAT s-a format o celulă de criză care se va ocupa şi de această repatriere a celor 39 de turişti din Phuket, dar şi de continuarea activităţii companiei Omnia Turism”, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei.

După evenimentul nefericit care l-a implicat pe patronul agenţiei Omnia Turism, George Negru, două grupuri în derulare sunt blocate în acest moment în Egipt, respectiv Thailanda, iar autorităţile fac tot posibilul de a readuce cei 80 de oameni în ţară cât mai repede, explică Alin Burcea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale al Agenţiilor de Turism (ANAT), în cadrul emisiunii ZF Live.

„ Noi ca asociaţie, sau dacă nu vor fi cei din Comitetul Director de acord să suportăm repatrierea sau diferenţa de cost, o să plătesc eu personal sau firma mea ca să aducem cei 80 de oameni şi sper ca asta să fie rezolvarea. Asta facem acum, trebuie să le emitem biletele pentru întoarcere pentru ambele grupuri. Mâine este un Charter care pleacă din Hurghada, printr-o agenţie care nu e membră a ANAT şi să plătim şi noi ceva ca să îi aducă pe oameni, dacă au locuri, astfel rezolvăm Egiptul, iar Thailanda este pe o cursă regulată şi o întoarcere mai devreme, vrem să vedem cât ar fi diferenţa, pe care o plăteşte ori ANAT ori Paralela 45, cineva va plăti până la urmă, oamenii nu pot rămâne acolo, şi asta este o problemă foarte importantă în legea asta cu garanţiile – repatrierea”

Nu se cunoaşte clar câte pachete turistice sunt vândute în acest moment, de către agenţia Omnia Turism, care nu sunt încă în derulare. „Nu avem de unde să luăm informaţii referitor la câte pachete a vândut deoarece angajaţii nu mai răspund la telefon începând de ieri”.

 Potrivit acestora, s-a creat o stare de nelinişte în rândurile turiştilor pentru că angajaţii Omnia Turism nu s-au prezentat la serviciu, marţi – a doua zi după decesul patronului agenţiei – chiar dacă sediul societăţii a fost desigilat. „Cineva trebuie să comunice cu turiştii, pentru a se evita eventualele confuzii”, au mai spus reprezentanţii ANAT.

Începând de ieri au circulat zvonuri conform cărora problemele omului de afaceri erau de ordin financiar. „Săptămâna trecută era un control de la Ministerul Turismului, probabil că au aflat ei mai multe decât noi şi cred că asta a declanşat evenimentul”, a susținut Burcea.

Omnia Turism este o companie de turism cu 46 de angajaţi. Pentru anul 2016, a raportat un profit de 352.151 de lei, la o cifră de afaceri netă de 2,7 milioane de lei, potrivit datelor consemnate la Ministerul Finanţelor. Datoriile societăţii au crescut de la 616.000 de lei în 2015 la 1,6 milioane de lei în 2016, mai arată datele raportate la Finanţe.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”