Patru civili ucişi într-un bombardament rusesc asupra unui centru medical din Harkov

Patru civili ucişi într-un bombardament rusesc asupra unui centru medical din Harkov

Un bombardament rusesc asupra unui centru medical din Harkov, în estul Ucrainei, s-a soldat cu patru morţi şi cel puţin trei răniţi, a anunţat vineri poliţia regională din acest oraş, al doilea ca mărime al ţării, citată de AFP.

"Şapte civili au fost răniţi, dintre care patru au sucombat din cauza rănilor, în urma unui bombardament efectuat cu lansatoare de rachete multiple", a indicat poliţia pe contul său Telegram, precizând că lovitura a avut loc "în jurul orei 05:45 GMT" asupra unui "centru medical" din sudul oraşului Harkov.

Poliţia regională a precizat că un "centru de ajutor umanitar" se află nu departe de acest centru medical, unde "nu există instalaţii militare în proximitate", potrivit acesteia.

Harkov, cu o populaţie de aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, este situat la 40 km de frontiera rusă.

Oraşul este scena unor lupte violente încă de la începutul invaziei ruse în urmă cu o lună, dar rămâne în acest stadiu sub controlul forţelor ucrainene.


"Ieşisem să cumpăr pâine", a mărturisit pentru AFP Mikola Hladkii, 71 de ani, sergent în rezervă. "Am auzit explozii şi când m-am întors am văzut patru corpuri întinse şi câteva persoane care plângeau alături de ele".

"Este evident că inamicul vrea să semene panică şi să împiedice distribuirea de ajutoare umanitare", a declarat pe Telegram guvernatorul regional, Oleg Sinegubov.

"Anchetatorii lucrează la faţa locului", a indicat poliţia, precizând că "adună toate probele materiale necesare pentru a-i trimite pe autorii acestui atac în faţa justiţiei".

Ogiva utilizată - o bombă cu fragmentare, potrivit mai multor locuitori - zăcea vineri dimineaţă pe un petic de gazon distrus.

Mai multe bombardamente au avut loc vineri dimineaţă la Harkov, dintre care trei au provocat incendii violente, în special în estul oraşului, potrivit AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?