Patru joburi care ar putea fi înlocuite de înteligența artificială în viitor

Patru joburi care ar putea fi înlocuite de înteligența artificială în viitor

Mai mulți experți consideră că ChatGPT — un nou soft pe bază de inteligență artificială care poate crea texte asemănătoare cu cele umane — ar putea înlocui oamenii în mai multe profesii.

Ce profesii ar putea dispărea / Foto: Shutterstock

Aplicația uluitoare poate vorbi cu tine ca un om, poate scrie poezii, poate da sfaturi de gătit, poate rezolva puzzle-uri complicate și multe altele, notează The Sun.

Unele companii, printre care agenția de creație IZSRI, au început deja să utilizeze inteligența artificială pentru a automatiza sarcinile de redactare. Directorul agenției și liderul departamentului de A.I., Zak Saidi, crede că tot mai mulți oameni vor fi înlocuiți de inteligența artificială în următorii trei ani, scrie The Sun.

Iată care sunt locurile de muncă despre care crede el că vor fi primele care vor dispărea:

Redactorii

Saidi crede că persoanele care produc texte online ar putea fi primele care vor fi înlocuite.

El a declarat pentru Daily Mail: „Lucrăm cu o mulțime de copywriteri și există cu siguranță o mulțime de discuții în industrie în legătură cu înlocuirea scriitorilor de conținut de către tehnologia A.I. ChatGPT este gratuit, copywriterii nu sunt — ne așteptăm ca mai multe întreprinderi mici cu experiență tehnologică să apeleze la ChatGPT și la A.I. asemănători atunci când generează mai mult conținut.”

Retail

Saidi consideră că sectorul de retail va fi afectat de „pierderi serioase de locuri de muncă” din cauza A.I.-ului.

El a explicat: „După cum am văzut, personalul de la casele de marcat, cei care lucrează în client service și cumpărătorii personali sunt încet-încet înlocuiți de roboți cu inteligență artificială — alimentați de exact același tip de tehnologie pe baza căreia funcționează ChatGPT.”

Tech

ChatGPT poate și să scrie cod în limbaje precum Python — ceea ce înseamnă că locurile de muncă ale inginerilor de software ar putea fi periclitat.

Saidi a declarat: „ChatGPT generează linii de cod html fără a fi nevoie să gândească, rezolvând erori complexe în secvențe de cod infinit mai rapid decât un om. Asta, într-o anumită măsură, pune sub semnul întrebării rolul celor din tech support. Chiar dacă încă mai e nevoie de un om pentru a planifica un proiect de dezvoltare software, ChatGPT poate acționa ca un instrument crucial pentru a rezolva coduri defecte și a construi aplicații de bază — un rol care ar fi fost rezervat anterior inginerilor software juniori.”

Designeri Grafici

Saidi a explicat că inteligența artificială poate genera și imagini.

Dar designerii grafici ar putea să se uite la inteligența artificială mai degrabă ca la o sursă de inspirație, decât ca la un înlocuitor pentru munca lor de design independent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...