Pensionarii au început protestul din fața Ministerului Muncii

Pensionarii au început protestul din fața Ministerului Muncii

Aproximativ 20 de pensionari din Federația Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România - FNSPR au început miercuri, la ora 10,00, acțiunea de pichetare a sediului Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, urmând ca la ora 12,00 să pornească în marș spre sediul Guvernului.

"Obiectivul protestului de astăzi (miercuri — n.r.), al membrilor din cadrul Federației noastre este cu referire directă la intrarea Federației noastre în Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, vizavi de opoziția nejustificată a acestui organism de ne primi. Fără doar și poate nu lipsește punctul de pensie care trebuie să nu mai fie amânat și să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie", a declarat pentru AGERPRES Marin Iancu, președinte al Federației Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România — FNSPR.

Potrivit acestuia, în prezent valoarea unui punct de pensie se situează în jurul a 830 — 850 de lei și ar trebui să ajungă la 1.200 de lei.

"Protestul mai vizează și aplicarea legii cu privire la grupa I și a doua de muncă, unde este trunchiat aplicată, așa cum de altfel se întâmplă la noi", a precizat Marin Iancu.

Acesta a spus că a trimis materiale ministrului Muncii și că speră să fie primiți. După ora 12,00 protestatarii se vor deplasa într-un marș spre Guvern unde vor sta două ore. Această formă de protest va continua până vineri.

La protest organizatorii așteaptă aproximativ 100 de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

5 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...