Percheziții ale DNA Ploiești la locuințele vicepreședintelui ANAF (surse)

Percheziții ale DNA Ploiești la locuințele vicepreședintelui ANAF (surse)

Procurorii DNA Ploiești efectuează, miercuri seară, percheziții la locuințele din Prahova ale vicepreședintelui ANAF, Nicolae Romeo-Florin, care a fost audiat timp de mai multe ore într-un dosar de trafic de influență, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii au descins la locuințele deținute de vicepreședintele ANAF în Ploiești și într-o altă localitate din Prahova, iar la finalizarea perchezițiilor acesta va fi readus la sediul DNA.

De altfel, avocatul lui Nicolae Romeo-Florin a afirmat la ieșirea din sediul DNA că în continuare sunt proceduri judiciare în derulare care îl vizează pe clientul său.

Romeo Florin Nicolae, directorul Direcției Antifraudă și vicepreședinte al ANAF, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF — Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?