Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giugiu la persoane suspectate că au pus în circulaţie bani falşi

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giugiu la persoane suspectate că au pus în circulaţie bani falşi

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat, marţi, cinci percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de falsificare de valori străine, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi tăinuire.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada mai-iunie 2019, bănuiţii ar fi pus în circulaţie, în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova, mai multe bancnote din cupiură de 100 de dolari şi 50 de euro, cu ocazia achiziţionării, de la mai multe persoane fizice, a unor autovehicule puse la vânzare în mediul online", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Persoanele bănuite ar fi identificat anunţurile de vânzare, publicate în mediul online, iar ulterior ar fi vândut bunurile achiziţionate, la un preţ sub valoarea reală a acestora.

"În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 10 bancnote din cupiură de 100 de dolari, susceptibile a fi falsificate, 35.150 de lei, 400 de lire sterline, 21.225 de euro, 100 de dolari, un laptop, 3 telefoane mobile şi componente electronice ale unor dispozitive de skimming", precizează IGPR.

Trei persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa pentru audieri, faţă de acestea fiind dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri să fie prezentate instanţei în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activităţi au participat poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, precum şi luptători din cadrul serviciilor de acţiuni speciale Dâmboviţa şi Giurgiu. Acţiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”