Peru: Cel puţin opt morţi şi un sat în ruine, în urma unui CUTREMUR

Peru: Cel puţin opt morţi şi un sat în ruine, în urma unui CUTREMUR

Risc Seismic

Cel puţin opt persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter în sud-estul Peru, unde un sat, Misca, din regiunea Cusco, se află în ruine, au anunţat duminică serviciile Apărării Civile, relatează AFP.

Aproximativ 60 de locuinţe s-au surpat la Misca, o localitate în care aproximativ 300 de persoane sunt sinistrate. În satul vecin, Cusibamba, în care 46 de case nu mai pot fi locuite, 230 de persoane sunt sinstrate, potrivit aceleiaşi surse.

Cei opt morţi sunt din Misca, au anunţat serviciile Apărării Civile, care au precizat că cele două sate, aflate în districtul Paruro, numără împreună aproximativ 1.000 de locuitori.

Este vorba despre "un bărbat şi şapte femei", a declarat pentru postul local de radio RPP generalul Prada Vargas, şeful poliţiei din Cusco.

În primele imagini televizate de la Misca apar salvatori şi poliţişti care transportă cadavre.

Cutremurul a avut loc sâmbătă, la ora 21.35 (duminică, 6.35, ora României). Epicentrul a fost localizat la şapte kilometri sud-vest de Paruro, la o adâncime de opt kilometri, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP).

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit