Phenianul compară amenințările lui Donald Trump cu "lătratul unui câine"

Phenianul compară amenințările lui Donald Trump cu "lătratul unui câine"

Șeful diplomației de la Phenian a comparat amenințările cu războiul formulate de Donald Trump la adresa Coreii de Nord cu "lătratul unui câine" și a lăsat să se înțeleagă că țara sa nu va fi intimidată de o asemenea retorică, transmite AFP.

Președintele american s-a folosit de primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU, marți, pentru a-l acuza pe numărul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, că este un "om-rachetă" îmbarcat într-o "misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său".

Dacă Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apare aliații, "nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord", a avertizat el.

Aceste declarații belicoase au fost făcute după săptămâni de tensiuni în creștere în jurul programelor nuclear și balistic interzise ale Phenianului care își dezvoltă ambițiile militare în pofida multiplelor sancțiuni. Coreea de Nord a efectuat recent al șaselea test nuclear și a lansat o rachetă pe o distanță neașteptată deasupra Japoniei.

La sosirea sa la New York pentru reuniunile ONU, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-ho, a fost ținta întrebărilor insistente ale jurnaliștilor cărora le-a răspuns cu un aforism.

"Este un proverb care spune 'câinii latră, ursul merge'. Dacă ei cred că ne fac se ne temem cu lătratul unui câine, este clar că visează ca un câine", a spus el miercuri intrând în hotelul său.

Țara își justifică programele militare prin necesitatea de a se apăra de Statele Unite și militarismul este în centrul ideologiei regimului autocratic aflat la putere.

Coreea de Nord dorește să se doteze cu o armă nucleară capabilă să lovească teritoriul continental al SUA și avansează cu pași mari spre acest obiectiv.

Phenianul a lansat în iulie două rachete balistice intercontinentale (ICBM), având în raza lor de acțiune o bună parte a continentului american.

În septembrie, Coreea de Nord a afirmat că a efectuat un test cu o bombă cu hidrogen suficient de miniaturizată pentru a fi montată pe o astfel de rachetă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...