Picanterii interlope/Nicolae Cristescu, bănuit că l-a sprijinit pe liderul interlop Petre Geamănu să-și pedepsească fratele mai mare, aflat la pușcărie. Sandu Geamănu a fost mutat, cu forța, la Penitenciarul Arad

Picanterii interlope/Nicolae Cristescu, bănuit că l-a sprijinit pe liderul interlop Petre Geamănu să-și pedepsească fratele mai mare, aflat la pușcărie. Sandu Geamănu a fost mutat, cu forța, la Penitenciarul Arad

Nicolae Cristescu, fostul patron al Rapidului, este bănuit de procurorii DIICOT că l-ar fi ajutat pe Petre Geamănu să se răzbune pe fratele lui, Sandu Geamănu, după ce acesta a vorbit despre el în cadrul unui interviu difuzat de un post de televiziune. Ca urmare, Petre Geamănu ar fi dorit să-i dea o lecție și ar fi apelat la omul de afaceri, care, la rândul său, ar fi făcut demersuri pentru ca deținutul, la momentul respectiv încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, să fie mutat la Arad, departe de familie și de cunoscuți. Sandu Geamănu a fost scos miercuri din închisoare și adus la București, pentru audieri.

Nicolae Cristescu a fost ridicat de acasă, miercuri, după ce procurorii DIICOT au descins la 18 adrese din București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări coordonate de liderul interlop Petre Ilie, zis Petre Geamănu. Anchetatorii suspectează că Petre Geamănu ar fi coordonat mai multe recuperări de bani și ar comis fapte de cămătărie, după ce și-ar fi constituit una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din țară.

În acest context, spun surse judiciare, Nicolae Cristescu s-ar fi ocupat, în schimbul unor comisioane, de intermedierea unor plăți. În plus, acesta l-ar fi ajutat pePetre Geamănusă se răzbune pe fratele său aflat în închisoare, dezvăluie Gândul.ro .

Miercuri, în contextul perchezițiilor, Sandu Geamănu a fost adus la București, pentru a fi audiat. Dincolo de transferul său la Penitenciarul Arad ar mai fi, spun surseleGândul, o reclamație depusă pe numele lui Petre, care se referă la un presupus incident în urma căruia acesta din urmă i-ar fi luat banii unui nepot al lui Sandu Geamănu, din partea soției.

Sandu Geamănu este unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din țară. De numele său se leagă dosarul „Portbagajul”, când ar fi coordonat răpirea și torturarea unui hoț care furase jumătate de milion de dolari din portbagajul mașinii unui om de afaceri, dar șifurtul mașinii patronului FCSB, Gheorghe Becali. În prezent, Sandu Geamănu execută o pedeapsă de 27 de ani de închisoare, după ce, în anul 2012, împreună cu trei locotenenți de-ai săi, ar fi omorât în bătaie un bătrân bogat, care refuzase să le spună unde și-a ascuns banii.

Citește integral pe Gândul.roTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!