Pintea (APIA): Suma autorizată până în prezent la plată pentru ajutorul naţional tranzitoriu este de 61 milioane de euro

Pintea (APIA): Suma autorizată până în prezent la plată pentru ajutorul naţional tranzitoriu este de 61 milioane de euro

Suma totală autorizată la plată pentru ajutorul naţional tranzitoriu este, până în prezent, de 61 milioane de euro, din plafonul de 65 milioane de euro, a anunţat, miercuri, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Adrian Pintea.

"La data de 19 aprilie, APIA a dat startul la autorizarea la plată a ajutorului naţional tranzitoriu, acele ANT, unde avem plafonul de 65 milioane de euro şi pot să vă spun că suma totală autorizată la plată până azi este de 61 milioane de euro", a spus Pintea, la Gala fermierilor români din Moldova, organizată de Pria.

El a adăugat că, începând din 16 mai, în fiecare an se dă drumul autorizării şi plăţilor pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal, dar anul acesta autorizarea la plată a început mai devreme, din 7 mai.

"Anul acesta, prin apelul făcut de către colegii mei de la nivelul centrelor judeţene, respectiv centrelor locale, toate documentele au fost depuse în timp util, iar Hotărârea de Guvern 492 din 28 aprilie a fost aprobată, astfel încât am putut să dăm drumul autorizărilor la plată mai devreme, respectiv începând cu data de 7 mai 2021 APIA a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin în sectorul vegetal", a subliniat Adrian Pintea.

Potrivit acestuia, cuantumul a fost calculat conform legii de către APIA şi raportat la plafoanele financiare şi suprafeţele eligibile pentru anul 2020.

Directorul APIA a mai menţionat că până în data de 11 mai agenţia a autorizat la plată pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal o sumă de 5,24 milioane de euro, iar autorizarea continuă într-un ritm susţinut.

Şi sprijinul cuplat în sectorul zootehnic a fost autorizat într-o proporţie consistentă, suma ridicându-se la peste 174 milioane de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro