PMP cere declanşarea unei anchete parlamentare pe tema 'falsurilor girate de Academia Naţională de Informaţii'

PMP cere declanşarea unei anchete parlamentare pe tema 'falsurilor girate de Academia Naţională de Informaţii'

Partidul Mişcarea Populară cere declanşarea unei anchete parlamentare, dar şi la nivelul Ministerului Educaţiei şi al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pe tema "falsurilor girate de Academia Naţională de Informaţii", poliţia fiind afectată la vârful ei de această "corupţie morală", a afirmat purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu.

"România este bulversată, tulburată, de problema dezordinii publice în mai multe judeţe din ţară, avem această situaţie teribilă, un soi de complicitate bizară, pe de-o parte autorităţile locale şi, pe de altă parte, proxeneţi sau oameni certaţi cu legea, reţele de criminalitate care sunt, se pare, într-un fel sau altul acoperite de către autorităţi. Poliţia este principala forţă în România chemată să combată acest fenomen de criminalitate în judeţele sărace. Din păcate, Poliţia este afectată la vârful ei de această corupţie morală şi Partidul Mişcarea Populară vrea să atragă atenţia asupra faptului că proverbul românesc nu a greşit niciodată când a spus că: 'peştele de la cap se împute!'. De aceea, cerem, în calitate de partid parlamentar, declanşarea unei anchete exhaustive la nivelul Comisiei parlamentare pentru educaţie, dar şi la nivelul Ministerului Educaţiei, cu privire la falsurile academice girate de Academia Naţională de Informaţii, unde mai mult de jumătate din teze s-au dovedit a fi plagiate. (...) Pe de altă parte, vrem să existe o anchetă la Academia de Poliţie. Ce spunem noi este foarte simplu - dezordinea publică, starea de corupţie instituţională la nivel teritorial are ca rădăcină corupţia academică în sânul instituţiei care pregăteşte viitorii ofiţeri. Ne dorim poliţişti instruiţi, ne dorim oameni care lucrează în serviciile secrete foarte instruiţi, din păcate, însă, instrucţia vine de la nişte oameni absolut reprobabili", a declarat Mihail Neamţu, joi, într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că, în urmă cu 17 ani, ministrul Educaţiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, a aprobat "apariţia domeniului doctoral numit (...) 'ordine publică şi siguranţă naţională'".

"Peste noapte au apărut peste 300 de doctori în ordine publică şi siguranţă naţională. (...) Aceşti pseudo oameni de ştiinţă au apărut ca ciupercile după ploaie, graţie colaborării strânse între Ecaterina Andronescu şi generalul Gabriel Oprea. Din păcate, recent, domnul Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliţie, a fost implicat în intimidarea unui ziarist de investigaţii, doamna Emilia Şercan. (...) Acest lucru este inacceptabil pentru noi, cei din PMP, dar şi pentru orice om liber din societatea civilă. Astăzi, din fericire, Adrian Iacob este investigat pentru complicitate la instigare la şantaj şi DNA a deschis un dosar pe această chestiune. Reamintesc că Adrian Iacob este şi chestor de poliţie, membru titular al fantomaticei Academii de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale şi vicepreşedinte al Comisiei de ştiinţe militare şi alte comitete şi comisii care drenează banul public. (...) Existenţa unor investigaţii jurnalistice în sânul Academiei de Poliţie au fost stopate prin măsuri birocratice şi administrative", a arătat Neamţu.

Potrivit acestuia, România trebuie să relanseze "cruciada antiplagiat".

"Mă bucur să spun că primul nostru cruciat în bătălia antiplagiat este Theodor Paleologu, un om instruit, ferit de scandal, care cunoaşte valoarea proprietăţii intelectuale şi un om care, în primul rând, şi-a construit o biografie culturală şi academică bazată pe onestitate", a adăugat Neamţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”