PNL țintește locul I la alegerile din 2024. Ciucă: „Nu intrăm în competiţie pentru a ţinti alt obiectiv decât a câştiga alegerile”.

PNL țintește locul I la alegerile din 2024. Ciucă: „Nu intrăm în competiţie pentru a ţinti alt obiectiv decât a câştiga alegerile”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, întrebat vineri la Sinaia, dacă partidul ar putea ieşi pe locul trei la alegerile din 2024, după PSD şi AUR, că liberalii intră în competiţia electorală doar cu obiectivul de a câştiga alegerile.

Nicolae Ciucă și o parte a condcuerii PNL FOTO Inquam Photos

Dincolo de a ne fi asumat să angajăm anul electoral 2024 de sine stătător, ne-am asumat să câştigăm alegerile. Nu intrăm în competiţie pentru a ţinti alt obiectiv decât a câştiga alegerile. Fiecare dintre cei din PNL ştiu foarte bine că atunci când declanşezi o competiţie politică şi nu numai, indiferent de competiţie, te duci să câştigi, nu să ieşi pe locul doi”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat la finalul BPN al PNL de vineri la Sinaia dacă partidul ar putea ieşi pe locul al treilea la alegeri, după PSD şi AUR, având în vedere ce arată sondajele de opinie.

Întrebat dacă se teme de un candidat serios din partea celor de la AUR, preşedintele liberalilor a răspuns: „Nu mă tem de absolut nimic. Am mai spus o dată de ce mă tem”.

Nuanțarea candidaturii la prezidențiale

Întrebat dacă va candida, Ciucă a spus: „Asum responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri în 2024”.

„La discuțiile interne am asumat că voi conduce PNL împreună cu toți membrii BPN, cu președinții de filiale, cu tot activul de partid, cu tot activul de partid în tot ceea ce înseamnă campanii din 2024. Întrebarea a venit de la un coleg - dacă îmi asum tot ceea ce înseamnă linia electorală din 2024. A fost cât se poate de evident și este cât se poate de natural în calitate de președinte al partidului - nu poți să-i îndemni să facem ceva dacă nu asum responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri în 2024”, a spus Nicolae Ciucă.

Rămân la guvernare

Liderul PNL a mai punctat faptul că partidul va continua să guverneze împreună cu PSD, chiar dacă vor merge le liste separate la alegerile de anul viitor. El a mai spus că şi-a asumat să conducă, împreună cu liderii filialelor PNL, campania pentru alegerile din 2024.

„Doresc să subliniez, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă cumva că prin această decizie, PNL a gândit o altă abordare a prezenţei noastre la guvernare. Vom continua să guvernăm, vom continua să colaborăm şi să cooperăm pentru îndeplinitrea obiectivelor cu PSD. Guvernarea este principala preocupare a noastră în acest moment şi, de aceea, vă rog să avem în vedere că mai abitir decât acum,o să continuăm să desfăşurăm activităţile specifice la nivelul executivului şi la nivelul administraţiei locale pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare”, a completat Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?