Poliția britanică nu mai face schimb de informații cu SUA în legătură cu atentatul din Manchester

Poliția britanică nu mai face schimb de informații cu SUA în legătură cu atentatul din Manchester

Poliția metropolitană din Manchester a încetat să mai facă schimb de informații cu SUA cu privire la atentatul comis luni în acest oraș britanic, o decizie ce survine ca urmare a unor scurgeri de informații privind detalii ale anchetei către media din SUA, ceea ce a provocat indignarea guvernului britanic, a anunțat BBC, citat de DPA și Reuters.

Oficiali britanici s-au declarat ''revoltați'' după ce imagini de la locul atentatului comis la Manchester Arena au apărut în publicația The New York Times, menționează BBC.

Guvernul britanic și poliția au criticat scurgerile de informații, apreciind că acestea ar putea submina ancheta în cazul atentatului produs la finalul unui concert și soldat cu 22 de morți și zeci de răniți .

Imaginile de la locul atentatului au fost dezvăluite după ce numele atacatorului, Salman Abedi, a fost furnizat marți către media din SUA, înainte ca poliția britanică să îl facă public.

Potrivit BBC, premierul britanic Theresa May ar urma să abordeze această problemă la întâlnirea cu președintele american Donald Trump joi, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Irina Cristea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”