Poliția din Florida anunță moartea băiatului tras în apă de un aligator

Poliția din Florida anunță moartea băiatului tras în apă de un aligator

Tentativele frenetice ale unui tată de a-și salva copilul de un aligator, ieșit din lacul de la Disney World din Orlando, și eforturile masive făcute pentru a găsi băiatul de doi ani au fost zadarnice. Autoritățile au anunțat miercuri moartea băiețelului, transmite AFP.

"Au trecut 15 ore. Martori au văzut copilul tras sub apă...și este evident în acest moment că nu a putut supraviețui scufundat în această perioadă de timp", a declarat șeriful comitatului Orange din Florida, Jerry Demings, la o conferință de presă susținută la prânz. "Ne ocupăm acum de familia care, fără îndoială, își pierde copilul de doi ani", a adăugat el.

Căutările continuau pentru găsirea corpului băiatului, tras de un aligator când se juca în apropierea familiei, marți la 21h00, la malul unui lac artificial. "Tatăl a făcut tot posibilul, a încercat să salveze copilul, dar în zadar", a spus șeriful. Animalul avea între unu și doi metri lungime, potrivit cotidianului local Orlando Sentinel.

Drama este cu atât mai impresionantă cu cât a avut loc în centrul domeniului pe care se află regatul feeric Disney World, care înseamnă bucurie, relaxare și bucuria de a trăi pentru milioanele de turiști care îl vizitează anual.

Este prima oară că un asemenea eveniment se petrece în parc, în 45 de ani, informează poliția. Conducerea parcului a închis toate plajele din Disney World care dau la lacuri sau lagune, în timp ce experți căutau aligatorii din acele ape. Miercuri au fost descoperiți cinci, dar nici urmă de băiat.

Lacul de pe domeniul unui luxos complex hotelier din Disney, Disney Grand Floridian, este interzis pentru scăldat, lucru indicat clar pe panouri, însă niciun avertisment nu îi previne pe cei care se plimbă de prezența aligatorilor.

Accidentul este o lovitură grea pentru Orlando, care câștigă de pe urma turiștilor veniți să viziteze numeroasele parcuri de distracții din zonă sau pentru croaziere. Același oraș a fost duminică teatrul celui mai grav atentat de la atacurile din 11 Septembrie pe sol american, soldat cu 49 de morți și 53 de răniți într-un club gay. Cu două zile înainte, o tânără cântăreață a murit împușcată, amintește AFP.

AGERPRES/ (AS — autor. Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…