Poliţia din Moscova a început să facă arestări înaintea mitingului în sprijinul lui Navalnîi (reporter Reuters)

Poliţia din Moscova a început să facă arestări înaintea mitingului în sprijinul lui Navalnîi (reporter Reuters)

Poliţia din Moscova a început sâmbătă să facă arestări înaintea mitingului care urmează să aibă loc în capitala Rusiei, în favoarea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a relatat un reporter al Reuters.

Mitingul este programat să înceapă la ora 11:00 GMT în piaţa Puşkin din Moscova.

Câteva sute de persoane s-au adunat cu circa o oră înainte de începerea oficială a mitingului. Un reporter Reuters a relatat că a văzut poliţişti care au reţinut 11 persoane şi că arestările continuau.

Până acum, poliţia a arestat sâmbătă 238 de persoane la mitinguri din întreaga Rusie, potrivit organizaţiei neguvernamentale OVD-Info, care ţine evidenţa numărului de arestări la proteste.

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze în întreaga ţară după arestarea lui. Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reţinut chiar pe aeroport şi se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Autorităţile ruse au declarat protestele ilegale şi au promis reprimarea lor, aminteşte Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...