Poliția i-a dat pagubă lui Sile Pietroi, zis și "Măcelarul din Glina". El a fost în vacanță la turci

Poliția i-a dat pagubă lui Sile Pietroi, zis și "Măcelarul din Glina". El a fost în vacanță la turci

Instanţa a decis arestarea preventivă a celor 13 persoane reţinute joi, 10 septembrie, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii Capitalei la mai mulţi membri ai clanului lui Sile Pietroi, acuzaţi de furt din locuinţe, scrie Newsweek.

Miercurea trecută,  Poliţiştii Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei au făcut 14 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două cauze penale privind săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup organizat şi furt calificat, cu un prejudiciu de peste 20.000 de euro.   

Cu această ocazie, poliţiştii au indisponibilizat două autoturisme şi au ridicat peste 14.000 de euro, 12.500 de lei, telefoane mobile, precum şi instrumente folosite de persoanele bănuite de mai multe infracţiuni de furt din locuinţă.

Cam aceleași scene au avut loc acum 12 ani. Secvențele sunt aceleași, cu descinderi ale mascaților la clanul Pietroi. Clanul este una dintre cele mai importante grupări infracționale din București și Ilfov. 

Gruparea interlopă condusă de Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, specializată pe şantaje, extorsiuni şi tâlhării a reuşit, pe parcursul timpului, să-şi impună autoritatea în comunele ilfovene Glina, locul natal al liderului clanului, Căţelu şi Pantelimon până în sectorul 3 al Capitalei. În toamna anului 2007, pe 4 octombrie, când a încercat să intre pe piața fărădelegilor şi în Capitală, interlopii au întâlnit rezistenţa clanului Chira, care controla zona Stadionului ”23 August”, actuala Arenă Națională, scriu junraliștii de la libertatea.ro .

Cercetat în libertate pentru că avea rate la bănci și nu suporta detenția

Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi sau “Măcelarul din Glina”, a fost arestat în luna iunie 2008, împreună cu alţi 16 membri ai reţelei, toţi căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă. După audieri, nouă membri ai grupării au fost reţinuţi de procurori.

Tâlhăria, lipsirea de libertate, şantajul şi tentativa de omor calificat erau câteva din actele de violenţă pentru care cei nouă erau cercetaţi, potrivit Antena 3.
 
Inițial, Sile Pietroi a reuşit să fugă de poliţişti, dar a fost capturat după 24 de ore, la o baltă privată de peşte din Giurgiu. El avea asupra lui două arme – una cu gaz şi una cu bile, peste 2.500 de euro şi mai multe cartele telefonice noi.
Apoi, pe 21 noiembrie, Sile Pietroi a fost eliberat din arestul preventiv și a fost cercetat în stare de libertate. Motivul deciziei a fost că are rate la bănci. 

”Inculpatul Fierbântu Vasile a susținut, în ultimul cuvânt, că este nevinovat, că are patru mașini luate în leasing pe care trebuie să le achite cu suma de 300.000.000 de lei vechi pe lună, având și un credit la bancă, solicitând cercetarea sa în stare de libertate”, transmitea Consiliul Superior al Magistraturii.

În plus, Sile Pietroi a mai spus că este cardiac şi nu suportă arestul.  

Proaspăt reîntors din concediu 

În prezent, Vasile Pietroi se află sub măsura de control judiciar, fiind cercetat în stare de libertate, după ce fusese reținut anul trecut într-un dosar de ultraj. Tribunalul i-a respins ultima contestație pentru măsura controlului judiciar, pe 7 septembrie.

Instanța i-a încuviințat lui Sile Pietroi părăsirea teritoriului ţării, în perioada 24-30.08.2020, pentru a se deplasa în Tucia, la Belek, Antalya. Și între 26.06 și 5.07.2020, interlopul a primit permisiunea de a merge la clinica medicală Reyap.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria