Poliția norvegiană investighează o serie de incendii de automobile la Oslo

Poliția norvegiană investighează o serie de incendii de automobile la Oslo

Poliția din Oslo investighează un caz în care 11 automobile au ars în două nopți consecutive în această săptămână în capitala norvegiană, cotidianul Aftenposten relatând că este vorba foarte probabil de acte intenționate, transmit thelocal.no și agenția de presă Xinhua.

Poliția norvegiană a fost apelată în noaptea de marți spre miercuri în legătură cu două mașini incendiate în cartierul Furuset, după care la ora locală 02:48 (00:48 GMT) a fost semnalat faptul că alte șase mașini erau cuprinse de flăcări în cartierul Toyen, din centrul orașului Oslo. În cazul acestora din urmă, focul s-a răspândit de la o mașină la alta, existând riscul de a se propaga și asupra mai multor locuințe din centrul vechi al capitalei norvegiene.

În niciuna dintre mașinile avariate nu se aflau persoane, flăcările fiind stinse de fiecare dată de pompieri.

Anchetatorii încearcă să afle dacă în cazul celor 11 automobile arse în această săptămână în trei incidente separate la Oslo a fost vorba de acte deliberate.

''Am activat multe resurse. Folosim atât elicoptere, cât și mașini ale poliției în aceste cercetări'', a declarat coordonatorul acestei operațiuni a poliției norvegiene, Rune Ullsand.

În ultimele săptămâni, în capitala Norvegiei au fost semnalate mai multe incendii de mașini în diverse locuri din oraș. Câteva astfel de cazuri înregistrate la începutul lunii sunt tratate în prezent de poliția norvegiană ca acte deliberate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului