Poliția turcă a arestat 13 suspecți, între care trei străini, după atentatul de la Istanbul

Poliția turcă a arestat joi 13 suspecți, între care trei străini, după triplul atentat sinucigaș de marți de la aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu 42 de morți, a relatat agenția turcă de presă Anadolu, citată de AFP.

O sursă din serviciile de securitate turce a declarat pentru Reuters că este posibil ca cel puțin unul din cei trei atacatori sinucigași de la aeroportul internațional Ataturk să fie cetățean străin. 'Cercetăm posibilitatea implicării unor străini. Este foarte probabil ca cel puțin unul dintre ei să fie străin, dar ancheta este în desfășurare', a declarat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Forțele poliției din Istanbul au efectuat descinderi simultane la 16 adrese din oraș, a mai indicat agenția de presă turcă, fără să precizeze naționalitatea celor trei străini reținuți.

Agenția de presă Anadolu, citată de Reuters, a relatat anterior că poliția turcă a efectuat raiduri în cadrul celulelor suspectate de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Istanbul și Izmir, oraș de pe coasta Mării Egee.

Echipe ale poliției antitero, conduse de ofițeri din forțele speciale, au efectuat raiduri în trei cartiere muncitorești din Istanbul — Pendik, Basaksehir and Sultanbeyli.

Nouă militanți suspectați că ar fi avut contacte cu membri ai Statului Islamic în Siria au fost reținuți în trei districte din Izmir, potrivit Anadolu. Aceștia au fost acuzați de finanțare, recrutare și furnizare de sprijin logistic pentru gruparea extremistă sunnită.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta