Polonia va face lobby la Washington pentru o staţionare permanentă pe teritoriul său a trupelor americane suplimentare

Polonia va face lobby la Washington pentru o staţionare permanentă pe teritoriul său a trupelor americane suplimentare

Ministrul de externe polonez Zbigniew Rau va face lobby pe lângă SUA ca trupele suplimentare americane care vor fi desfăşurate în Polonia să rămână în ţară permanent în baza unei rotaţii, a declarat un oficial polonez înainte de vizita lui Rau la Washington în această săptămână, relatează Reuters.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat miercuri desfăşurarea a aproape 3.000 de militari americani în estul Europei în zilele următoare , decizie menită să protejeze aliaţii din cadrul NATO de o eventuală extindere a violenţelor în cazul în care Rusia va ataca Ucraina.

Circa 1.700 din aceşti militari urmează să ajungă în Polonia, au anunţat miercuri ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak şi Pentagonul, dar numai temporar.

"Este normal că diplomaţia poloneză încearcă să mărească prezenţa aliată sub forma unei rotaţii permanente", a declarat pentru Reuters ministrul adjunct de externe, Marcin Przydacz.

"Situaţia curentă de securitate înseamnă că necesitatea de a întări această politică de descurajare este chiar mai presantă", a adăugat el.

Zbigniew Rau se va deplasa joi la Washington pentru a se întâlni vineri cu secretarul american de stat Antony Blinken şi a discuta despre când şi unde vor fi staţionate trupele SUA în Polonia, precum şi potenţiale sancţiuni împotriva Rusiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...