Populația Germaniei a crescut cu 700.000 de persoane în 2015 (Destatis)

Populația Germaniei a crescut cu 700.000 de persoane în 2015 (Destatis)

Numărul persoanelor care trăiesc în Germania, cea mai populată țară din Europa, a crescut cu 700.000 în 2015, ajungând la cel puțin 81,9 milioane de locuitori, potrivit estimărilor difuzate vineri de către Biroul federal de statistică, Destatis, citat de agenția DPA.

Cifrele oferite de către Destatis arată că, în pofida unei ușoare majorări a numărului de nou-născuți, creșterea demografică a încetinit în 2015 ca urmare a unui deficit mai larg de nașteri — diferența dintre nașteri și decese—, înregistrându-se un număr de decese semnificativ mai mare decât în 2014.

Cu toate acestea, afluxul de imigranți în Germania a contrabalansat în anii precedenți deficitul de nașteri, cu o migrație netă în 2015 de până la 900.000, doborând recordul anterior de aproape 800.000 de persoane în 1992.

Destatis a afirmat că nu este în măsură să evalueze în ce măsură creșterea numărului de solicitanți de azil anul trecut a fost luată în calcul în cifrele sale. S-ar fi putut întâmpla ca unele persoane nou-sosite să fie înregistrate de două ori, potrivit unui comunicat al Destatis.

Autoritățile locale s-au străduit să înregistreze 1,1 milioane de solicitanți de azil care au sosit în Germania anul trecut, ajungându-se la scene de haos la centrele de primire și la o acumulare uriașă de documente.

Cifrele de vineri reprezintă ''doar minimul ce era de așteptat'', potrivit Destatis.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”