Povestea clanului de „valori” care i-a făcut pe proprietarii americani ai unui bloc din Cadiz să le plătească 5000/apartament, ca să-l părăsească

Povestea clanului de „valori” care i-a făcut pe proprietarii americani ai unui bloc din Cadiz să le plătească 5000/apartament, ca să-l părăsească

Câte 5.000 de euro pentru fiecare locuinţă este primită de membrii „clanului Marcel” din Cadiz pentru a elibera apartamentele pe care le ocupau ilegal într-un bloc dintr-o zonă liniştită a oraşului. Vecinii trăiau un coşmar, deoarece clădirea era folosit pentru trafic de droguri, prostituţie şi comerţ cu fier vechi.

Locuitorii din zona Bulevardului Portugalei, din localitatea Cádiz, aflată în sudul Spaniei, în provincia Andalusia, răsuflă uşuraţi după ce blocul de la numărul 56 a fost evacuat. 

Proprietarul clădirii, fondul de investiţii nord-american Cerberus, şi locatarii care ocupau ilegal cele 20 de apartamente au ajuns la înţelegere: fiecare familia va primi 5.000 de euro pentru a părăsi locuinţa relatează EL MUNDO, pentru părăsirea locuinţelor ocupate ilegal.

În ultimele luni, clădirea a fost controlată de un clan românesc, care pe lângă faptul că ocupa ilegal blocul a ajuns să dea în chirie unele apartamente cu sume între 300 până la 500 de euro lunar. 

Din 2015, proprietatea a fost ocupată ilegal de mai multe persoane, care au făcut viaţa vecinilor „un coşmar”. Aici se făcea trafic de droguri, prostituţie şi aveau loc dese bătăi şi reglări de conturi. 

Fondul de investiţii american a plătit mai bine de 100.000 de euro pentru a evacua clădirea şi apoi a schimbat yalele, au pus alarme în toată clădire şi au angajat o firmă de pază. 

O comunitate liniştită a devenit un centru de trafic de droguri

Fondul de investiţii a achiziţionat clădirea în 2019, prin cumpărarea unui pachet de mii de case în toată Spania, care aparţinea Băncii Santander. Clădirea a fost practic construită în 2015, dar nu a fost recepţionată. O dispută între dezvoltator şi compania de construcţii a lăsat blocul o perioadă fără proprietar. Într-o noapte din luna ianuarie, acum 6 ani, câteva persoane fără adăpost şi fără venituri din Cadiz au intrat prin garaj în clădire, au găsit cheile tuturor apartamentelor într-o cutie din hol şi le-au împărţit.

Comunitatea mică şi bine organizată din zonă avea să fie completată cu tot felul de persoane dubioase din zonă care se ocupau cu vânzarea de droguri. Consumatorii de droguri şi scenele cu persoane decedate din cauza supradozei, i-au făcut pe primii ocupaţi ai locuinţelor, mulţi dintre ei fiind familii cu copii mici, să părăsească blocul. Zona a devenit scena traficului de droguri, a prostituţiei, a luptelor şi  reglărilor de conturilor.

 Clanul Marcel a preluat controlul

Al treilea proces de ocupare, cel mai recent, a fost condus de un clan de origine română, care a preluat chiar şi garajul subteran şi subsolul comercial ca depozit de fier vechi, pe lângă numeroase locuinţe, scrie El Mundo. Clanul, cunoscut de poliţie sub numele de „Marcel”, pe lângă cerşit şi vândut fier vechi se ocupa şi cu vânzarea obiectelor furate, potrivit Poliţiei Naţionale.

Clanul a ajuns să controleze prin intimidare chiar şi parcarea gratuită pe strada adiacentă clădirii, de carea aveau nevoie pentru încărcarea şi descărcarea fierului vechi. Vecinilor care se plângeau sau făceau reclamaţii le era lăsat ca avertisment un şobolan mort pe capota maşinii.

Fondul de investiţii şi-a recupert clădirea marţi, 23 februarie. Ulterior, se va proceda „la curăţarea şi amenajarea caselor pentru a fi puse pe piaţă”. 

Un apartament cu un dormitor în clădire  fusese scos la vânzare de proprietar la 257.000 de euro. În ultimii doi ani, clanul român care l-a controlat a perceput între 300 de euro pentru o locuinţă cu un dormitor şi 500 peentru una cu trei dormitoare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…