Pozele care au șocat România/Ce „valori” au onorat evenimentul

Pozele care au șocat România/Ce „valori” au onorat evenimentul

După 14 luni de restricții, evenimentele mondene au revenit în prim-plan, iar despre unul anume discută deja toată lumea. Însă nu pozitiv. Este vorba despre petrecerea cu vedete, organizată într-un celebru restaurant de sushi, unde o tânără în costum de baie a fost întinsă pe masă și acoperită cu role de sushi, amintind de un obicei japonez străvechi, numit Nyotaimori. În zilele noastre însă, această practică este considerată extrem de umilitoare.

Îmbrăcate în alb, așa cum a fost stabilit dress codul de către organizatori, mai multe vedete și-au făcut apariția, joi seară (3 iunie), pe terasa unui celebru local de sushi, din Capitală. S-au aflat pe lista de invitați la aniversarea a 9 ani a salonului de înfrumusețare Sungate Solarium Studio, evenimentul fiind prezentat de Andreea Marin. Printre persoanele celebre prezente la petrecere, după o perioadă atât de lungă de restricții, s-au remarcat Ilinca Vandici, Crina Abrudan, Lora, Diana Bart, Adina Halas, Anda Adam, Francesca, Oana Roman.
Imagine de la petrecerea care a stârnit polemici
foto: Click.ro

Momentul scandalos a fost marcat însă de prezența unei tinere, care a fost folosită pe post de masă pentru sushi, organizatorii dorind să pună în scenă un obicei japonez străvechi, cunoscut sub numele de Nyotaimori. Invitații au fost și ei uimiți de această priveliște, evident șocantă, unii au evitat zona, alții au încercat să o facă pe tânără să suporte mai ușor situația. "Biata de tine, cât stai așa, 3 sau 4 ore? Bănuiesc că ești flămândă", i-a spus un invitat, după care a hrănit-o cu o rolă de sushi. Tânăra de pe masă a râs și l-a asigurat că rezistă: "Mai merge, e bine, e ok", s spus ea. Aceste momente au putut fi vizionate pe InstaStories, pe pagina de Instagram a localului care a găzduit petrecerea.

  • Adina Halas
   foto: Click.ro
  • Andreea Marin
   foto: Click.ro
  • Crina Abrudan
   foto: Click!
  • Ilinca Vandici și Diana Bart
   foto: Click!
  • Prima petrecere după pandemie
   foto: Click.ro
  • Isa, fetița Oanei Roman
   foto: Click!
  • Maria Constantin își hrănește iubitul
   foto: Click!
  • Maria Constantin și Robert
   foto: Click!

Andreea Marin a evitat zona cu "masa umană", Anda Adam a filmat

Și vedetele prezente la eveniment au reacționat diferit. Unele dintre ele, printre care și amfitrioana Andreea Marin, au evitat acea zonă, în care tânăra acoperită cu suhi devenise atracție pentru fotografi și televiziuni, în schimb altele s-au arătat surprinse de moment și au făcut InstaStories. Printre ele, și Anda Adam, filmările fiind repostate și pe pagina de Instagram a restaurantului. "Dragii mei, e prima petrecere la caream venit, cred după un an jumate, și sunt multe surprize: sushi naked! Fata este doar de decor, băieți, nu vă gândiți la prostii, nu este comestibilă", a spus Anda Adam în filmuleț.

Filmările Andei Adam au fost repostate pe pagina de Instagram a restaurantului
foto: Instagram

Polemici și controverse pe Facebook

Situația a fost sesizată pe Facebook de Ana Maiță, președinta Asociației Mame pentru Mame, care a cerut o reacție din partea vedetelor care au participat la eveniment. ”Au pus o fata aproape goală pe o masă ca suport pentru platouri de sushi, din care vedetele invitate la party să se servească. Și multe vedete chiar au făcut-o. Au luat mâncare de pe o domnișoară în costum de baie, întinsă pe masă în chip de platou. Femeia-obiect, femeia-mobilă. Practica se numește Nyotaimori și are pretenția de a se numi artă ceea ce însă nu prea se mai pupă cu timpurile astea”, a scris Ana Maiță, pe Facebook.

În postarea ei pe Facebook, Ana Maiță scrie despre această tradiție japoneză străveche, numită Nyotaimori, de a servi mâncarea de pe un corp dezbrăcat, însă subliniază că în contextul zilele noastre nu este nimic altceva decât o practică umilitoare pentru femei. ”Sigur în România, legile nu acoperă problema asta, dar faptul că unui PR i-a scurtcircuitat creativitatea și a decis să o facă piesă de rezistenţă într-un eveniment pentru o firmă de servicii de frumusețe pentru femei, faptul că nicio vedetă nu s-a ridicat și nu a plecat pe loc când a văzut fata-platou, faptul că unele vedete au mâncat mâncare de pe fata-platou și faptul că televiziunile au filmat fără scrupule grozăvia arată cât de deconectați sunt cu toții de timpurile astea și cât de ipocrite sunt vedetele femei care susțin că… susțin femeile. Chiar nu este OK”, a mai scris Ana Maiță.

Până la această oră, nici reprezentanții restaurantului, nici cei ai salonului de înfrumusețare, nu au ieșit public cu o reacție.

Ce este Nyotaimori, ritualul de a mânca sushi de pe cop

Ritualul ciudat se numește în Japonia Nyo-tai-mori. Termenul este format din alcătuirea a trei cuvinte: femeie, corp, decorații, iar șefii mafioți din Yakuza cultivau acest obicei. În nyotaimori tradițional se așteaptă ca modelul să rămână nemișcat în orice moment și să nu vorbească cu oaspeții. Sushi este plasat pe frunze igienizate pe corpul modelului, pentru a preveni contactul piele-pește și pe zone suficient de plane ale corpului, de pe care sushi nu se va rostogoli. Obiceiul, considerat umilitor pentru femei, dar și pentru bărbați (varianta în care bărbatul expus se numește Nantaimori), a fost reinventat în restaurantele din New York, unde manechinele sunt plătite cu 100 de dolari pe oră, pentru a sta nemișcate, pe masă, se arată într-un material al Știrilor Pro TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

4 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră

5 Acum fix 48 de ani...