Prăbușirea avionului EgyptAir: Rămășițele umane descoperite sugerează o explozie la bord (surse)

Prăbușirea avionului EgyptAir: Rămășițele umane descoperite sugerează o explozie la bord (surse)

Rămășițele umane descoperite la locul prăbușirii avionului EgyptAir în Marea Mediterană sugerează o explozie la bord, care ar fi cauza căderii aeronavei, a declarat un oficial egiptean specialist în medicină legală, informează marți ABC News, citând AP.

Oficialul citat, rămas sub protecția anonimatului, face parte din echipa egipteană de investigație și a examinat personal rămășițele la morga din Cairo.

El a spus că toate cele 80 de resturi umane aduse la Cairo sunt de mici dimensiuni, cea mai mare fiind "de dimensiunea unei palme". "Nu există nici măcar o parte de corp întreagă — cum ar fi un braț sau un cap", a adăugat el, precizând că "explicația logică pentru acest lucru este că s-a produs o explozie".

Totuși, anchetatorii nu au descoperit până acum urme de explozibil, potrivit Reuters.

În același timp, un alt oficial specialist în medicină legală a afirmat că numai un număr mic de rămășițe a ajuns până acum și că este prea devreme să se spună dacă a avut loc o explozie la bord.

Anchetatori francezi susțin că avionul a transmis o serie de avertismente care indicau detectarea de fum la bord, precum și alte posibile defecțiuni la calculatorul de bord înainte ca avionul să dispară.

Semnalele nu indică posibilele cauze ale fumului, în timp ce experți în aviație au afirmat că nu poate fi exclusă nici varianta unui sabotaj, nici cea a unei defecțiuni tehnice.

Pe de altă parte, potrivit unui oficial egiptean din domeniul aviației, citat de BBC, autoritățile egiptene nu au observat ca avionul EgyptAir să fi făcut vreun viraj brusc și să-și fi schimbat direcția înainte de a ieși de pe radare.
Avionul Airbus A320 efectua o cursă Paris-Cairo, având 66 de persoane la bord, când a dispărut de pe radar în noaptea de miercuri spre joi.

Ministrul apărării elen, Panos Kammenos, a spus anterior că avionul a făcut un viraj de 90 de grade, apoi unul de 360 de grade, înainte de a se prăbuși în mare.

Nici EgyptAir, nici Ministerul Aviației Civile nu au făcut niciun comentariu privind ultimele manevre ale aparatului.

Explicația pentru această discrepanță între evaluările oficialilor eleni și egipteni din domeniul aviației privind prăbușirea nu este clară.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale