Prahova: Fonduri de la CJ pentru amenajarea unei secţii COVID cu 35 de paturi la Spitalul Municipal Ploieşti

Prahova: Fonduri de la CJ pentru amenajarea unei secţii COVID cu 35 de paturi la Spitalul Municipal Ploieşti

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a anunţat, vineri seară, că a alocat fonduri pentru amenajarea unei secţii COVID cu 35 de paturi la Spitalul Municipal Ploieşti, unitate care intră în acest fel în circuitul de gestionare a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a cerut sprijin financiar Consiliului Judeţean pentru amenajarea unui spaţiu dedicat cazurilor de COVID-19 la Spitalul Municipal Ploieşti.

Astfel, numărul de paturi pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2 în Prahova ar urma să fie suplimentat cu încă 35 de locuri.

CJ a aprobat alocarea sumei de un milion de lei în acest scop, banii urmând a fi folosiţi pentru achiziţionarea unor concentratoare de oxigen, a unor staţii de oxigen, pentru amenajarea unor spaţii pentru dezinfecţie, pentru containere speciale şi redimensionarea instalaţiei electrice, informează sursa citată.

"Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea prahovenilor. Evoluţiile legate de pandemie ne obligă să luăm decizii rapide, să ne organizăm şi să fim eficienţi. Cu banii alocaţi astăzi Spitalului Municipal Ploieşti la solicitarea primarului Andrei Volosevici, vom avea, în Ploieşti, încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID", a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu.

În raportarea de vineri a Prefecturii Prahova se arăta că, din cele 428 de paturi alocate pacienţilor COVID-19 în spitalele din judeţ, 401 erau ocupate. La ATI, toate locurile pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...