Prahova: Şapte din cei 22 de copii confirmaţi cu COVID-19 la Centrul de plasament Vălenii de Munte au fost internaţi

Prahova: Şapte din cei 22 de copii confirmaţi cu COVID-19 la Centrul de plasament Vălenii de Munte au fost internaţi

Şapte dintre cei 22 de copii care au fost confirmaţi cu noul coronavirus la centrul de plasament din oraşul Vălenii de Munte au fost internaţi în urma evaluării medicale, ceilalţi revenind în centru.

Potrivit datelor comunicate duminică de Prefectura Prahova, cei 22 de copii au vârste între 8 şi 17 ani şi au fost duşi pentru evaluare la Spitalul Municipal din Câmpina, desemnat spital-suport COVID-19, care are şi secţie de Pediatrie.

În urma investigaţiilor medicale, şapte dintre minori au rămas internaţi, iar alţi 15 au revenit în centru, unde vor sta în izolare, fiind monitorizaţi zilnic de un medic pediatru.

De asemenea, au fost testaţi şi 52 de angajaţi. Până acum, au venit 11 rezultate, dintre care unul este pozitiv, celelalte fiind în aşteptare. Alte trei teste prelevate de la copii din centru sunt, de asemenea, în aşteptare.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus 3.153 de persoane, 692 fiind raportate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova drept cazuri active în prezent. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 120 de prahoveni au decedat.

În secţiile de terapie intensivă sunt 24 de pacienţi care au COVID-19, 16 dintre ei fiind ventilaţi.

Din totalul celor 328 de paturi alocate celor testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2 sunt ocupate 297.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a emis 439 de decizii de izolare şi 2.611 decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ de la începutul epidemiei şi până în prezent este de 16.701 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?