Prahova: Turistul blocat pe Valea Ţapului din Bucegi şi-a săpat o vizuină în care a petrecut noaptea

Prahova: Turistul blocat pe Valea Ţapului din Bucegi şi-a săpat o vizuină în care a petrecut noaptea

Turistul care a rămas blocat sâmbătă seară, pe Valea Ţapului din masivul Bucegi, şi-a săpat o vizuină în care a petrecut noaptea, el fiind recuperat de salvatorii montani duminică dimineaţă, la căutări participând şi un elicopter.

Potrivit coordonatorului Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, turistul are 18 ani, este din Bucureşti şi era bine echipat.

El a urcat cu schiurile în spate, iar aproape de Brâul Mare al Coştilei nu a mai putut înainta din cauza epuizării.

În zonă este pericol de producere a unor avalanşe din cauza cornişelor, însă tânărul, care nu a putut fi găsit de salvatori din cauza faptului că nu avea lanternă, iar bateria telefonului i s-a descărcat, a reuşit să iasă singur din zona periculoasă, petrecându-şi noaptea într-o vizuină pe care a săpat-o, precizează sursa citată.

Căutările au fost reluate duminică dimineaţă, la operaţiune participând şi un elicopter.

Turistul a fost recuperat din Poiana Coştilei şi a fost coborât în Buşteni.

Alţi doi turişti care au rămas blocaţi sâmbătă seară pe Valea Cerbului au fost recuperaţi de salvatori după o operaţiune care a durat şapte ore. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”