Predoiu: O coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul general să nu fie Gabriela Firea, ci Nicușor Dan

Predoiu: O coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul general să nu fie Gabriela Firea, ci Nicușor Dan

Rezultatul alegerilor locale de la București a demonstrat că o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul Capitalei să nu fie Gabriela Firea, ci Nicușor Dan, a declarat, duminică, după publicarea exit-poll-urilor, candidatul PNL Cătălin Predoiu.

"Am fost și sunt convins de faptul că niciun (...) pretext nu stă în picioare în fața nevoii de a coagula forțele de dreapta în bătăliile politice contra PSD. Din păcate, rezultatul din această seară ne-a demonstrat că o astfel de coalizare ar fi făcut ca primarul general al Capitalei să nu fie doamna Firea, să fie Nicușor Dan. Dar acum trebuie să privim în față și îi asigur pe suporteri, pe colegi, că toată expertiza pe care am dobândit-o, experiența pe care am căpătat-o le voi pune în slujba ideilor politice pe care le am, de uniune a dreptei și a voturilor din dreapta contra PSD în bătăliile electorale de reformare a politicului în general, de reconectare a partidelor la agenda cetățeanului, de recâștigare a încrederii cetățeanului", a spus Predoiu.

El a pledat pentru o relație "firească" între partide și cetățeni, afirmând că nu există democrație fără partide.

"Închei această campanie cu speranța că vom înțelege cu toții, și noi politicienii, dar și cetățenii, care ne sunt datoriile și că, la urma urmei, trebuie să reîncepem să dialogăm și să lucrăm împreună. Nu există, poate, un bun mai de preț decât democrația, libertățile sale și relația firească dintre partide politice și cetățeni. Nu există democrație fără partide politice", a adăugat liberalul.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”