Pregătiri mascate pentru o situație iminentă de criză? Uite ce spune omul ăsta!

Pregătiri mascate pentru o situație iminentă de criză? Uite ce spune omul ăsta!

Desigur ca Ministerul Apararii Nationale va nega vehement orice informatie privind intrarea Romaniei intr-un plan tactic pentru pregatirea protectiei civililor in cazul unui atac la siguranta nationala, indiferent de natura acestuia. Si, ca de obicei, se au deja pregatite in sertare comunicate despre asa-numite actiuni ciclice de reactualizare a datelor informative ale MApN. Si, pana la un punct, este de inteles aceasta grija de a nu panica populatia. Cu toate ca in tarile occidentale nimeni nu face niciun secret atunci cand autoritatile considera ca este nevoie de marirea gradului de protectie. Pentru ca, daca, Doamne fereste, cum in Romania este deja prea multa liniste, romanii chiar ca nu ar fi pregatiti sa reactioneze la apelul autoritatilor in cazul unui atac, fie el armat, terorist, chimic sau de alta natura.

Si asta cu toate ca in ultimele luni, mai ales dupa ce s-a stabilit intarirea prezentei militare americane in tara noastra si, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, luarea in calcule a transferului a 15 focoase nucleare in Romania, autoritatile de la Bucuresti au declansat o complexa operatiune de luarea unor masuri strategice privind protejarea populatiei civile. Populatie civila care insa, pentru ca la noi, ca la nimenea, habar nu are ce fac serviciile pentru ea!

Cu toate acestea, initiatii sistemului stiu foarte bine ca Romania se afla in plin proces de intarire a masurilor de securitate si de reactie in cazul unei agresiuni de orice tip, semnalul fiind declansat de „prelucrarea” membrilor fortelor de elita ale SRI, Armatei sau alte structuri, care stiu deja unde sa se prezinte in caz de urgenta…

In doua ore!

De ceva vreme, discret, fara niciun fel de tam-tam, au tot fost convocati sa se prezinte la comisariatele militare marea majoritate a celor care au activat in cadrul trupelor de interventie si a altor forte considerate unele de elita. Iar tuturor acestora li s-a transmis obiectivele pe langa care au fost repartizati in cazul ivirii unei situatii de urgenta, fara a li se preciza si natura acesteia.

Iar de la lideri politici sau inalti demnitari ai statului roman, pana la obiective economice strategice si sedii conspirative, luptatorii au fost instruiti care unde sa se prezinte, in cel mai urgent mod cu putinta, consemnul trasat fiind chiar de doua ore de intrare in dispozitiv de la primirea semnalului convenit. Si este greu de crezut ca ar putea fi vorba de vreun exercitiu ordonat de vreo minte odihnita din vreun birou oarecare, deoarece fostii membri ai trupelor de elita ale serviciilor secrete sau alte structuri armate nu prea sunt niste bieti „pensionari” care joaca table in parc, marea lor majoritate fiind direct implicati, mai ales ca inca sunt sub pragul varstei de non-combatanti, in diverse afaceri de stat sau private, mai ales in domenii care au legatura cu domeniul de activitate in care au excelat ca ofiteri… Deci, acesta ar fi un prim semnal „ca-i groasa…”

De la brutarie la bocanci

Probabil tot pentru ca se plictisesc cei de la „logistica”, patronii mai multor societati comerciale private, in special brutarii sau fabrici de incaltaminte si confectii au fost contactati al fel de discret, fiind intrebati daca, in cazul unei situatii de forta majora, cam cata marfa ar putea produce, de urgenta, exclusiv pentru autoritati. Si la ce pret ar fi dispusi sa semneze contracte pentru aceste cantitati.

Este vorba mai ales despre paine, bocanci si uniforme, existand chiar cateva societati de confectii si-au retehnologizat liniile de productie in urma acestor negocieri secrete cu reprezentanti ai statului roman. Desigur, probabil, la fel se poate explica si de aceasta data ca tocmai se reactualizeaza situatia stocurilor pe care se poate baza Armata si Ministerul de Interne, dar…

Multa galagie

Si cu toate ca, din orice unghi de vedere ai privi, initiativa lui Raed Arafat privind o ampla verificare la scara nationala cu privire la cate sirene de alarma mai functioneaza in marile orase este una laudabila, miza acestei operatiuni pare sa fi fost, cel putin in viziunea initiatilor sistemului, cu totul alt,. Si asta pentru ca in timp ce romanii isi vedeau linistiti de treburi, uitandu-se cel mult pe sus sa vada de unde se aude zgomotul infernal, in acest timp structurile specializate in protectia civila au putut face mult mai lesne nu atat recensamantul sirenelor de pe blocuri, cat al adaposturilor de la subsoluri care pot fi folosite in caz de urgenta. Si astfel au fost identificate noi si noi posibile adaposturi, administratori de la asociatiile de locatari sau cei ai unor societati comerciale fiind deja contactati in acest sens. Mai ales mall-urile si alte mari spatii comerciale, care au transmis deja situatia cu suprafata spatiilor subterane de parcare, care pot fi transformate peste noapte in uriase adaposturi umane. Iar sirul coincidentelor nu se opreste aici…

Ce se schimba la metrou…

Si uite ca, desi in vara Bucurestiul se goleste, cei de la metrou, parca presati de cine stie cine, s-au apucat deja de amenajat in forta intrarile in cele mai aglomerate guri de metrou, lucrandu-se zi lumina, mai ceva ca pe vremea constructiilor ceausiste. Asa ca de la Dristor la Muncii, acolo unde sunt cele mai folosite guri de metrou, se lucreaza intens doar la largirea gurilor de acces si la ventilatie! Atat! Ca pe nimeni nu pare sa intereseze ca in statii ploua sau atarna cablurile de tavan si se plimba sobolanii pe cadrele metalice! Important e doar ca sa poata sa incapa cat mai multi oameni in subteran intr-un timp cat mai scurt si sa nu fie infundate caile de ventilatie. Asa  „reamenajarile interioare” par mai mult un pretext, greu de „inghitit” insa mai ales la declansarea mai devreme decat era prevazut a acestor lucrari care par mai degraba unele strategice…

Culmea este insa ca, desi autoritatile se chinuie sa mascheze aceste masuri de protectie a civililor, ele sunt unele cat se poate de firesti. Mai ales atunci cand sunt sanse ca, de-abia acum, sa devenim cu adevarat parteneri strategici ai noii Administratii SUA. Iar atunci cand americanii isi aduc nu doar trupe de elita, dar si, foarte posibil, focoase nucleare pe teritoriul unei tari, cer autoritatilor de acolo sa ia masuri sporite de protectie civila. Iar ceea ce se intampla in Romania acestor zile seamana tot mai izbitor cu situatia din Coreea de Sud de acum cateva decenii…, scrie Cătălin TACHE în Național.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?