Preliminariile CM 2018: România - Muntenegru 1-1

Preliminariile CM 2018: România - Muntenegru 1-1

Reprezentativele de fotbal ale României și Muntenegrului au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în primul lor meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. 

Tricolorii au fost foarte aproape de a obține victoria la debutul germanului Christoph Daum ca selecționer al României, dar în ultimele secunde ale prelungirilor Nicolae Stanciu a ratat un penalty. Adrian Popa (85) deschisese scorul, dar oaspeții au egalat imediat prin Stevan Jovetic (87).

După o primă repriză mai puțin reușită, România a dominat categoric partea secundă, dar nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol.

Oaspeții au avut prima mare ocazie a partidei, în min. 5, când Beciraj a scăpat singur spre poartă, dar Pantilimon a ieșit excelent și l-a blocat.

România a replicat, iar Săpunaru (7) a tras din unghi în plasa laterală. Beciraj (17) a șutat peste poartă de la 17 metri. Cea mai bună situație a tricolorilor i-a aparținut lui Andone (21), dar șutul său a fost blocat de Bozovic. Muntenegrenii au avut o posesie mai bună în prima repriză, însă jocul s-a desfășurat în general între cele două careuri.

La reluare, România a condus ostilitățile și a pus presiune pe careul oaspeților, iar Stanciu (47) a tras un șut peste poartă din afara careului. Tot Stanciu l-a pus la încercare pe Bozovic (62), din lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul oaspeților a respins în corner.

O nouă situație notabilă a României s-a consumat în min. 72, după un corner, când Moți și Stancu au deviat mingea periculos în fața porții.
România a reușit să deschidă scorul în min. 85, prin noul-intrat Adrian Popa, care a fructificat mingea trimisă înapoi de Stanciu.

Doar două minute s-au bucurat tricolorii, pentru că Muntenegru a egalat în min. 87, prin Jovetic, cu capul, în urma unei lovituri libere executate de Kojasevic.

România a avut o șansă mare de a cuceri cele trei puncte, după ce Keșeru a fost lovit în careu de Vukcevic în prelungirile partidei, dar Stanciu nu a făcut față presiunii și a șutat peste poartă din penalty-ul acordat.

România a început cu stângul campania pentru CM 2018, sub comanda primul selecționer străin din istoria sa, care a surprins începând cu Benzar și Bicfalvi, însă primul a confirmat încrederea primită.

În celelalte partide de duminică, în Grupa E, Danemarca a învins Armenia cu 1-0, iar Kazahstan și Polonia au terminat nedecis, 2-2.

Următoarele partide vor avea loc pe 8 octombrie: Armenia — România, Muntenegru — Kazahstan și Polonia — Danemarca.

România — Muntenegru 1-1 (0-0)
Au marcat: Adrian Popa (85), respectiv Stevan Jovetic (87).
Nicolae Stanciu a ratat un penalty (90+7) — șut peste poartă.
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 25.468 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 — Grupa E

Au evoluat echipele:

România: 1. Costel Pantilimon — 6. Romario Benzar, 4. Cosmin Moți, 21. Dragoș Grigore (căpitan), 3. Steliano Filip — 5. Ovidiu Hoban, 22. Cristian Săpunaru — 17. Eric Bicfalvi (8. Adrian Popa, 76), 19. Bogdan Stancu (13. Claudiu Keșeru, 90), 23. Nicolae Stanciu — 9. Florin Andone (11. Gabriel Torje, 70). Selecționer: Christoph Daum.
Rezerve neutilizate: 12. Cristian Bălgrădean, 16. Silviu Lung jr — 2. Alexandru Mățel, 7. Alexandru Chipciu, 10. Alexandru Maxim, 14. Răzvan Marin, 15. Valerică Găman, 18. Dorin Rotariu, 20. Gabriel Enache.

Muntenegru: 1. Mladen Bozovic — 6. Zarko Tomasevic, 15. Stefan Savic, 22. Marko Simic, 4. Nikola Vukcevic — 23. Adam Marusic, 7. Marko Vesovic (16. Damir Kojasevic, 80), 19. Aleksandar Scekic, 8. Marko Bakic (9. Stefan Mugosa, 68) — 10. Stevan Jovetic (căpitan) — 11. Fatos Beciraj (20. Nemanja Nikolic, 90+2). Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.
Rezerve neutilizate: 12. Milan Mijatovic, 13. Danijel Petkovic — 2. Aleksandar Sofranac, 3. Vladimir Rodic, 5. Nemanja Mijuskovic, 14. Risto Radunovic, 17. Elsad Zverotic, 18. Vladimir Boljevic, 21. Filip Raicevic.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenți: Stephen Child, Stuart Burt; arbitru de rezervă: Andre Marriner (toți din Anglia)
Delegat UEFA: Dennis Cruise (Irlanda), observator UEFA pentru arbitri: Johannes Reijgwart (Olanda)
Cartonașe galbene: Simic (31), Moți (41), Andone (48), Jovetic (88).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...