Premierul Japoniei pledează pentru prezenţa fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Premierul Japoniei pledează pentru prezenţa fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a pledat pentru prezenţa fanilor în arenele Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, având ca inspiraţie protocoalele sanitare impuse la meciurile din campionatele de baseball şi fotbal, relatează L'Equipe.

În timp ce starea de urgenţă a fost prelungită în cele mai populate prefecturi ale Japoniei, inclusiv Tokyo, până la 20 iunie, premierul Suga susţine prezenţa suporterilor autohtoni în tribune la întrecerile olimpice (23 iulie - 8 august): ''Chiar în starea de urgenţă, meciurile de baseball şi de fotbal au loc cu public, cu măsuri pentru evitarea răspândirii virusului. Cred că am putea gestiona situaţia de la Jocuri utilizând aceste exemple''.

Chiar dacă spectatorii străini nu pot participa la Jocuri, prezenţa publicului autohton ar împiedica disputarea competiţiilor olimpice cu porţile închise.

Yoshihide Suga a subliniat că protejarea vieţii şi a sănătăţii japonezilor rămâne prioritatea guvernului nipon.

''Numărul vizitatorilor aşteptaţi în Japonia a fost redus la 59.000 pentru Jocurile Olimpice şi la 19.000 pentru Jocurile Paralimpice. Dar vom cere o nouă reducere'', a precizat premierul Japoniei pentru ziarul Yomiuri Shimbun.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina