Premierul Japoniei pledează pentru prezenţa fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Premierul Japoniei pledează pentru prezenţa fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a pledat pentru prezenţa fanilor în arenele Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, având ca inspiraţie protocoalele sanitare impuse la meciurile din campionatele de baseball şi fotbal, relatează L'Equipe.

În timp ce starea de urgenţă a fost prelungită în cele mai populate prefecturi ale Japoniei, inclusiv Tokyo, până la 20 iunie, premierul Suga susţine prezenţa suporterilor autohtoni în tribune la întrecerile olimpice (23 iulie - 8 august): ''Chiar în starea de urgenţă, meciurile de baseball şi de fotbal au loc cu public, cu măsuri pentru evitarea răspândirii virusului. Cred că am putea gestiona situaţia de la Jocuri utilizând aceste exemple''.

Chiar dacă spectatorii străini nu pot participa la Jocuri, prezenţa publicului autohton ar împiedica disputarea competiţiilor olimpice cu porţile închise.

Yoshihide Suga a subliniat că protejarea vieţii şi a sănătăţii japonezilor rămâne prioritatea guvernului nipon.

''Numărul vizitatorilor aşteptaţi în Japonia a fost redus la 59.000 pentru Jocurile Olimpice şi la 19.000 pentru Jocurile Paralimpice. Dar vom cere o nouă reducere'', a precizat premierul Japoniei pentru ziarul Yomiuri Shimbun.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 De citit...