Premierul l-a demis pe șeful Antifraudei, care va fi condusă de acum de Daniel Mihail Tudor

Premierul l-a demis pe șeful Antifraudei, care va fi condusă de acum de Daniel Mihail Tudor

Marin-Marius Florea a fost demis de premierul Mihai Tudose de la conducerea Antifraudei. În același timp, Bogdan Stan, fostul șef al Fiscului, demis marți, a fost numit vicepreședinte ANAF. Tudose a schimbat astfel și vicepreședinții ANAF. Florea coordona Direcția generală Antifraudă Fiscală din luna martie, numit atunci de fostul premier Sorin Grindeanu. Demiterea a fost semnată astăzi de noul șef al Guvernului, relatează  Profit.ro .

La șefia Antifraudei a fost numit acum Daniel Mihail Tudor, fost director executiv adjunct pe inspecție fiscală la Direcția generală a Finanțelor Publice București, responsabil pentru contribuabilii nerezidenți. În martie acest an a fost detașat temporar ca secretar general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

În octombrie 2015 a fost pe lista de consilieri ai primarului interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, cel care i-a succedat în funcție lui Sorin Oprescu. Ca avere, pentru 2015 a declarat 2 case (de 195 și 265 metri pătrați) și 2 terenuri la Mogoșoaia, dar și credite bancare de 580.000 lei și 10.000 euro. A avut venituri totale de 62.000 lei. Soția sa lucrează la Curtea de Conturi, unde a avut venituri de două ori mai mari decât soțul, de 131.000 lei. Pentru anul trecut a declarat venituri salariale de 78.407 lei, iar soția, auditor la Curtea de Conturi, a avut 131.208 lei. Anul trecut a luat în leasing și o mașină VW Golf, fabricată în 2016.

Cel demis, Marin-Marius Florea, a fost director pentru Activitate de Inspecție Fiscală în cadrul Direcției Județene de Finanțe Giurgiu, înainte să preia Antifrauda.

Astfel, înainte de a prelua Antifrauda, Marin Florea a avut atribuții de coordonare a activităților de combatere a evaziunii și fraudei fiscale, în funcții precum cea de director general adjunct/șef serviciu în cadrul Activității de inspecție fiscală de la DGRFP București (2015 - 2017) și respectiv Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili (în 2014). În anul 2013, a ocupat funcția de Șef administrație adjunct la DGRFP București, activitatea de inspecție fiscală, iar în perioada 1998-2003 a fost inspector, la Direcția Generală de Control Fiscal din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”