Premierul Tudose - întâlnire cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb pe tema fondurilor europene (surse)

Premierul Tudose - întâlnire cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb pe tema fondurilor europene (surse)

Premierul Mihai Tudose se întâlnește miercuri cu vicepremierul Sevil Shhaideh și cu ministrul delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb pe tema absorbției fondurilor europene, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit surselor citate, șeful Guvernului își dorește "simplificarea procedurilor" pentru absorbția fondurilor europene.

Totodată, premierul "va urmări personal efortul de absorbție", având în vedere că este vorba despre "banii României", după cum au precizat sursele citate.

Cei trei oficiali ar urma să abordeze și subiectul proiectului spitalelor regionale.

Întâlnirea are loc după ce marți șeful Executivului a efectuat o vizită la Bruxelles.

În contextul vizitei, vorbind despre fondurile europene, Mihai Tudose a afirmat că în această săptămână s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro.

"O veste bună este că prin eforturile întregii delegații — și nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniștri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa (...), domnul ministru Victor Negrescu — s-a reușit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorități de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (...) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim și să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbție (...) zero și n-am găsit nicio autoritate de management în funcțiune", a declarat Tudose la Bruxelles.

El a făcut referire și la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale. "Așteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiții până în septembrie. (...) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm și noi procedurile de achiziție publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv", a spus Mihai Tudose.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

5 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!