Premierul Tudose - întâlnire cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb pe tema fondurilor europene (surse)

Premierul Mihai Tudose se întâlnește miercuri cu vicepremierul Sevil Shhaideh și cu ministrul delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb pe tema absorbției fondurilor europene, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit surselor citate, șeful Guvernului își dorește "simplificarea procedurilor" pentru absorbția fondurilor europene.

Totodată, premierul "va urmări personal efortul de absorbție", având în vedere că este vorba despre "banii României", după cum au precizat sursele citate.

Cei trei oficiali ar urma să abordeze și subiectul proiectului spitalelor regionale.

Întâlnirea are loc după ce marți șeful Executivului a efectuat o vizită la Bruxelles.

În contextul vizitei, vorbind despre fondurile europene, Mihai Tudose a afirmat că în această săptămână s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro.

"O veste bună este că prin eforturile întregii delegații — și nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniștri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa (...), domnul ministru Victor Negrescu — s-a reușit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorități de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (...) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim și să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbție (...) zero și n-am găsit nicio autoritate de management în funcțiune", a declarat Tudose la Bruxelles.

El a făcut referire și la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale. "Așteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiții până în septembrie. (...) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm și noi procedurile de achiziție publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv", a spus Mihai Tudose.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!