Premierul ungar Viktor Orban îi reproșează Germaniei tonul său 'brutal, grosolan și agresiv'

Premierul ungar Viktor Orban îi reproșează Germaniei tonul său 'brutal, grosolan și agresiv'

Premierul ungar Viktor Orban i-a reproșat Germaniei tonul său 'brutal, grosolan și agresiv' în criza refugiaților, argumentând că politica germană 'nu este lipsită de alternativă", într-un interviu apărut joi în cotidianul german Bild, relatează AFP.

'Astăzi, tonul folosit de Germania este brutal, grosolan și agresiv", a acuzat șeful guvernului conservator, critic înverșunat al politicii porților deschise pentru refugiați adoptată de cancelarul Angela Merkel.

'Politica germană privind refugiații nu este lipsită de alternativă', a spus Orban, care a anunțat miercuri organizarea unui referendum cu privire la planul european de relocare a refugiaților între țările membre ale UE, căruia guvernul ungar i se opune ferm.

'Cotele vor schimba profilul Europei — din punct de vedere etnic, cultural și religios', a declarat pentru Bild liderul ungar, a cărui țară formează împreună cu Polonia, Cehia și Slovacia 'Grupul de la Vișegrad', care se opune cotelor de primire a refugiaților adoptate de Comisia Europeană.

Din cauza afluxului necontrolat de migranți UE se confruntă cu riscul importului de 'terorism, criminalitate, antisemitism și homofobie", a mai spus Orban.

Totodată, premierul ungar a declarat că promisiunea Uniunii Europene (UE) de a oferi bani și alte concesii Turciei în schimbul stopării fluxului de refugiați către Europa este o 'iluzie', relatează Reuters.

'Cerșim supuși de la (președintele turc Tayyip) Erdogan (să ne asigure) securitatea la frontierele noastre, în schimbul banilor și a promisiunilor, pentru că nu ne putem proteja singuri', a declarat Viktor Orban pentru cotidianul german Bild.

'Acest lucru face ca viitorul și securitatea Europei să depindă de bunăvoința Turciei', a mai spus el.

Țările Uniunii Europene au aprobat în această lună suma de 3 miliarde de euro pentru Turcia în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață pentru refugiați, în schimbul promisiunii de a se asigura că puțini dintre aceștia vor migra în Europa.

Viktor Orban a fost unul dintre cei mai fermi critici ai poziției cancelarului german Angela Merkel față de refugiați.

'Bruxellesul face promisiuni turcilor pe care noi nu le putem respecta — sau nu vrem să le respectăm. Planul de a primi sute de mii de refugiați din Turcia și de a-i distribui în întreaga Europă este o iluzie", a mai spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…