Preşedinta taiwaneză va vizita aliaţii din Caraibe, tranzitând prin Statele Unite

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen se va îmbarca pentru o vizită de 12 zile la aliaţii din Caraibe, tranzitând prin Statele Unite săptămâna viitoare, a anunţat Ministerul de Externe de la Taipei, citat de DPA.

În timpul vizitei sale diplomatice între 11 şi 22 iulie, Tsai va vizita Haiti, St. Vincent şi Grenadine, Sfânta Lucia, Saint Kitts şi Nevis, a declarat viceministrul de externe Miguel Tsao într-o conferinţă de presă la Biroul Preşedintelui.

În timpul deplasării lui Tsai către şi din aceste ţări, ea va tranzita Statele Unite pentru două nopţi, a precizat Tsao.

În trecut, preşedintele Taiwanului a fost lăsat să tranziteze SUA până la 24 de ore. Tsao a refuzat să comenteze cu privire la perioada de tranzit mai lungă de acum.

Potrivit mass-media taiwaneze, Tsai probabil va tranzita prin New York şi Denver, unde se va întâlni cu membri ai Congresului SUA şi oficiali locali.

Dar Tsao a spus că detalii despre oraşele din Statele Unite pe care Tsai le va vizita în timpul tranzitului vor fi dezvăluite mai târziu.

Activităţile publice ale lui Tsai în timpul tranzitului în Statele Unite probabil vor stârni furia Beijingului, care consideră democraţia autoguvernată parte din teritoriul chinez, notează DPA.

În timpul călătoriei, Tsai se va întâlni cu liderii celor patru aliaţi, într-o încercare de a menţine sprijinul în rândul unui număr de ţări în continuă scădere care recunosc oficial insula. Taiwanul are acum doar 17 aliaţi diplomatici.

"Cei patru aliaţi şi SUA sunt ţări (...) angajate activ în promovarea democraţiei regionale şi a libertăţii", a spus Tsao, adăugând că vizita se va concentra pe dezvoltarea durabilă.

De când Tsai, sceptică faţă de Beijing, a preluat mandatul în 2016, Taiwanul a pierdut cinci dintre aliaţi în favoarea Chinei: Gambia, Sao Tome şi Principe, Panama, Burkina Faso şi El Salvador. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Adrian Streinu-Cercel / Ce vedem noi astăzi este rezultatul unui malpraxis cu natura. Carantina, ineficientă la…

4 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion