Președintele AUR condamnă amenințările transmise actriței Maia Morgenstern: Atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni

Președintele AUR condamnă amenințările transmise actriței Maia Morgenstern: Atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni

Imediat după ce Maia Morgenstern a făcut public mesajul cu amenințări care o viza, semnat: „Din partea AUR”, președintele formațiunii politice, George Simion, a transmis un comunicat de presă în care se dezice categoric și condamnă „atacul” la adresa actriței.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Amenințări cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern, semnate: „din partea AUR” / „Intenționez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor unde o voi arde pe ea și pe copiii ei murdari”

Amenințări de nedescris care i-au fost transmise actriței Maia Morgenstern, după ce aceasta a făcut unele afirmații legate de antisemiți. E vorba de un email, care a fost semnat: „Din partea partidului AUR”.

Mesajul de o virulență extrămă nu i-a parvenit direct actriței, fiind transmis de către un „Anderei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat.

Maia Morgenstern a postat totul pe contul ei de facebook. „Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.red). Cu ocazia Zilei Teatrului”, s-a limitat aceasta să scrie.

Maia Morgenstern a relatat recent pe pagina sa de facebook că în timpul unei întâlniri la care au participat directori de teatre și de instituții de cultură, a asistat la un moment în care o persoană a rostit o replică antisemită.

„Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul: Vocea teatrului licean bucureștean. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți… Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe. Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…” Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”, a scris Maia Morgerstern.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...