Președintele Chinei le dă asigurări lui Mark Zuckerberg și Tim Cook că țara sa va rămâne 'deschisă'

Președintele Chinei le dă asigurări lui Mark Zuckerberg și Tim Cook că țara sa va rămâne 'deschisă'

Directorii generali ai Facebook și Apple, Mark Zuckerberg și Tim Cook, au fost primiți la Beijing de președintele chinez Xi Jinping, care le-a dat asigurări că țara sa - o piață crucială pentru companiile lor - va rămâne 'deschisă' și va continua reformele cu 'hotărâre', informează marți agenția de presă AFP.

Directorii celor doi coloși din Silicon Valley au participat luni în capitala chineză la o reuniune anuală a consiliului consultativ al școlii de comerț din cadrul prestigioasei Universități Tsinghua, ai cărei membri sunt, potrivit mass-media chineze de stat.

Xi Jinping, reales recent în fruntea regimului cu ocazia Congresului cincinal al Partidului Comunist Chinez (PCC) aflat la putere, a susținut un discurs în fața oamenilor de afaceri prezenți.

'China a angajat reforme în toate domeniile, cu o hotărâre viguroasă și fără precedent' și 'va continua să-și alimenteze reformele, deschizându-se' spre exterior, a declarat Xi, potrivit afirmațiilor sale raportate marți de agenția Xinhua.

Aceste declarații intervin în condițiile în care rețeaua socială Facebook rămâne inaccesibilă în China, interzisă de drasticul sistem de cenzură națională, chiar dacă grupul american are aici unele contracte publicitare, notează AFP.

Păstrându-și în același timp 'suveranitatea și securitatea', China 'este dornică să coopereze cu SUA, vizând o perspectivă lungă și ambițioasă, ținând cont de interesele și preocupările fiecăruia, și gestionând în mod corespunzător diferendele și contradicțiile noastre', a declarat Xi Jinping.

Aceste declarații intervin cu puțin timp înainte de o vizită foarte așteptată a președintelui american Donald Trump la Beijing, săptămâna viitoare.

Alături de reprezentanții Apple și Facebook, au mai fost prezenți directori ai societăților americane de investiții Breyer Capital și Blackstone, precum și fostul secretar american al Trezoreriei, Henry Paulson, a precizat presa chineză.

Xi Jinping a promis că va 'deschide și mai mult' țara și va oferi 'un tratament echitabil' întreprinderilor străine din țară.

Cu cei circa 731 milioane de internauți, China rămâne o piață crucială pentru giganții americani ai noilor tehnologii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…