Președintele CJ Brăila: Anul acesta nu s-a lucrat pe niciun segment de drum județean, pentru că nu am avut contract

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferință de presă, că anul acesta nu s-a lucrat pe niciun segment de drum județean, deoarece câștigătorul licitației organizate pentru repararea drumurilor județene a fost contestat și, astfel, s-au blocat toate lucrările.

"Cu părere de rău, avem contestații. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să avem un câștigător, astfel încât, după ce va trece iarna, din luna martie, să fim efectiv pe drumurile județene. Anul acesta n-am lucrat decât la remedierea contractelor din 2016. Nu s-a lucrat efectiv pe niciun segment de drum județean, fiindcă nu am avut contract. Am sperat, dar uitați că am ajuns în noiembrie și nici în noiembrie nu e adjudecat, pe partea de contestații", a declarat Chiriac.

Președintele CJ a precizat că a vorbit cu parlamentarii PSD despre schimbarea Legii achizițiilor publice, "singura care ne blochează mai ales pe tot ce înseamnă achiziții pe drumurile județene, pe partea de infrastructură, pe obiectivele mari".

CJ Brăila are în plan încheierea pe o perioadă de doi ani a contractului pentru asfaltarea și plombarea drumurilor din județ, pentru a nu se mai pierde an de an timpul cu licitații și contestații.

"Am hotărât să facem un acord-cadru pe doi ani de zile, dacă îl aveam de anul trecut era foarte bine. Am pus partea de dezvoltare pe doi ani de zile și pe covoare asfaltice și pe plombări", a spus Chiriac.

Potrivit președintelui CJ Brăila, în momentul de față, în județ sunt 250 de kilometri de drumuri județene care se află într-o stare foarte proastă.

Anul acesta au fost alocate din bugetul Consiliului Județean Brăila pentru drumurile județene peste 70 de milioane de lei, potrivit unei situații făcute publice de CJ Brăila.

În total, la capitolul "Drumuri și poduri", au fost alocați 71.295.000 lei, din care 13.721.000 lei au fost repartizați pentru reparații curente, deszăpezire, covoare bituminoase, cosit vegetație ierboasă, procurare și montare indicatoare și borne kilometrice.

Alți 54.574.000 lei au fost prevăzuți pentru secțiunea de dezvoltare, proiectare, expertiză, reabilitări și modernizări de drumuri județene.

AGERPRES / (A — autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!