Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, şi-a scurtat vizita în Japonia din cauza unei ''dureri insuportabile''

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, şi-a scurtat vizita în Japonia din cauza unei ''dureri insuportabile''

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, şi-a scurtat marţi vizita în Japonia, întreprinsă în vederea prezenţei la ceremonia de urcare pe tron a lui Naruhito, ca urmare a unei "dureri insuportabile la coloana vertebrală" din cauza căderii de pe motocicletă, accident suferit săptămâna trecută la Manila, transmite EFE.

"Guvernul anunţă că preşedintele îşi va scurta vizita în Japonia din cauza unei dureri insuportabile la coloana vertebrală la nivelul osului pelvian", a informat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Salvador Panelo, într-un comunicat.

Liderul filipinez, care a participat dimineaţă la ceremonia de încoronare a noului împărat japonez, Naruhito, se va întoarce marţi în ţară pentru a fi consultat de un neurolog.

Preşedintele Duterte, în vârstă de 74 de ani, va rata astfel banchetul oferit la Palatul Imperial de Naruhito, eveniment la care va lua parte fiica sa, Sara Duterte.

Duterte, care preconiza să rămână în Japonia până joi, a fost nevoit să participe la ceremonia de urcare pe tron folosindu-se de un baston, a indicat purtătorul său de cuvânt.

Preşedintele filipinez, un fan al motocicletelor de mare putere, a căzut miercurea trecută de pe motocicletă în complexul prezidenţial din Manila, fapt ce i-a provocat "vânătăi şi răni uşoare la cot şi genunchi", potrivit purtătorului său de cuvânt.

"Preşedintele este bine, iar recuperarea sa nu implică nicio procedură medicală importantă", a declarat atunci Salvador Panelo cu referire la starea de sănătate a lui Duterte, care în trecut a mărturisit că a avut probleme la coloană în urma altui accident de motocicletă.

Nu este pentru prima dată când Duterte absentează de la evenimente oficiale din cauza problemelor sale de sănătate, preşedintele filipinez suferind de miastenia gravis, o boală neuromusculară cronică, migrene şi esofag Barret sau boala Buerger, care afectează venele şi arterele din mâini şi picioare şi este cauzată de fumat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina