Președintele german: Țările Uniunii Europene trebuie să respecte decizia CJUE în favoarea menținerii cotelor de refugiați

Președintele german: Țările Uniunii Europene trebuie să respecte decizia CJUE în favoarea menținerii cotelor de refugiați

Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a afirmat marți că toate țările Uniunii Europene trebuie să respecte decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) care s-a pronunțat în favoarea menținerii sistemului de cote de refugiați, contestat de Ungaria și Slovacia, transmite dpa.

"Statul de drept constituie una dintre valorile fundamentale ale UE", a subliniat președintele german în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele ceh Milos Zeman, cu care a avut o întrevedere la Praga.

Omologul său ceh a notat, în răspuns, că mai sunt multe de făcut în țările de origine ale refugiaților pentru a preîntâmpina migrația și a formulat "puternice dubii" în ce privește compatibilitatea culturilor islamică și europeană.

Republica Cehă este una dintre țările care au refuzat să se conformeze schemei de relocare a refugiaților, ce vizează redistribuirea în țările blocului comunitar a circa 120.000 de solicitanți de azil. Ungaria și Slovacia au contestat chiar în justiție acest sistem, dar CJUE a respins miercurea trecută plângerile celor două state central-europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...