Președintele Iohannis se întâlnește cu omologul francez, vineri, în marja Consiliului European de la Bruxelles

Președintele Iohannis se întâlnește cu omologul francez, vineri, în marja Consiliului European de la Bruxelles

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele Franței, Emmanuel Macron, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Pe agenda discuțiilor se află teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale, potrivit Administrației Prezidențiale.

Totodată, întrebat joi la sosirea la sediul Consiliului European dacă va discuta cu Macron despre aderarea României la Spațiul Schengen, Iohannis a răspuns : "Da, sigur o să discut. Este o temă importantă pentru noi".

Președintele Iohannis va mai participa, vineri, la sesiunea de lucru a Consiliului European, conform agendei șefului statului.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European de la Bruxelles se referă la securitate și apărare, ocupare, creștere economică și competitivitate, migrație, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”