Președintele PMP Sector 6, Ștefan Enache, la DNA: Nu i-am cerut bani lui Carmen Dincă

Președintele PMP Sector 6, Ștefan Enache, la DNA: Nu i-am cerut bani lui Carmen Dincă

Ștefan Enache, președinte PMP sector 6, a fost audiat luni la DNA în legătură cu plângerea depusă de Carmen Dincă, care spune că acesta i-a cerut 15.000 de euro pentru ''demararea campaniei electorale'' pentru alegerile locale.

"Nu aveam cum să-i cer o sumă de bani, pentru ce? Au fost martori, 20 de oameni care au fost la masa la care am discutat despre buget, nu aveam cum să-i cer bani pentru campanie din două motive: unu — campania nu a început; al doilea — dumneaei nu era desemnată candidat", a declarat Ștefan Enache la ieșirea din sediul DNA.

El consideră că plângerea depusă de Carmen Dincă se încadrează la art. 268 privind inducerea în eroare a organului judiciar.

"Indiferent ce plângere ar fi depus, eu nu am încălcat legea. Dumneaei este supărată că organizația nu a susținut-o, dar ar fi fost incorect din partea noastră să susținem un candidat care ar fi fost cumva dezavantajat în fața unui alt potențial candidat. Pentru că sunt mai mulți potențiali candidați și vom vedea până la urmă ce decizie va lua organizația și pe vine vom susține pentru Primăria sectorului 6", a arătat Enache.

Carmen Dincă s-a prezentat vineri la DNA, unde a spus că a depus o plângere împotriva șefului organizației PMP sector 6, pe motiv i-au fost ceruți 15.000 de euro pentru ''demararea campaniei electorale'' pentru alegerile locale.

"Am făcut acest lucru pentru a condamna astfel de practici și pentru a trage un semnal de alarmă. Democrația este pusă în pericol", a spus Dincă la ieșirea de la DNA.

Ea a precizat că a depus o adeziune pentru a intra în Mișcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmațiile conducerii formațiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mișcarea Populară.

"Am depus o plângere, (...) eu aștept decizia procurorilor. Când mă vor chema, atunci voi veni, mă voi pune la dispoziția justiției. (...) Mie mi s-a cerut în două rânduri, la o cafea, (...) această sumă, pentru startul campaniei. Când cineva spune că trebuie să faci rost de 15.000 de euro ca să înceapă campania, apoi nu mai faci absolut nimic. (...) Eu am avut o singură acțiune de 8 martie, în trei zone ale sectorului 6, unde am stat de vorbă cu oamenii pentru a-mi face programul cunoscut și a mă face cunoscută, pentru că nu am notorietatea necesară", a arătat Carmen Dincă.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria