Preşedintele Poloniei a afirmat la Sofia că armata rusă acţionează în Ucraina la fel cum au făcut naziştii în ţara sa

Preşedintele Poloniei a afirmat la Sofia că armata rusă acţionează în Ucraina la fel cum au făcut naziştii în ţara sa

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marţi la Sofia că trupele ruse se comportă în Ucraina la fel cum au făcut în ţara sa Hitler şi naziştii în al Doilea Război Mondial, scrie agenţia EFE.

''Compatrioţii mei privesc la (oraşul ucrainean asediat) Mariupol şi văd Varşovia din 1944, când Hitler şi naziştii bombardau civili şi clădiri. Armata rusă se comportă astăzi în aceeaşi manieră'', a spus Andrzej Duda la o conferinţă de presă comună cu omologul său bulgar Rumen Radev.

Preşedintele polonez i-a acuzat pe ''liderii ruşi'' că se comportă la fel ca ''Hitler şi SS-ul şi ceilalţi fascişti din al Doilea Război Mondial'', el manifestându-şi speranţa că responsabilii pentru aceste ''crime de război'' vor răspunde în faţa justiţiei internaţionale. ''Este vorba despre asasinate fără precedent pe care lumea liberă nu le va accepta niciodată'', a adăugat Duda.

El a lăudat eroismul şi rezistenţa ucrainenilor în faţa ''invaziei brutale'' a Rusiei şi a insistat că Ucraina are nevoie de ajutor pentru a învinge ''dorinţa imperialistă'' a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Andrzej Duda şi Rumen Radev au discutat de asemenea despre nevoia ca ţările lor să se elibereze de ''şantajul energetic'' al Rusiei. În acest sens, preşedintele bulgar s-a referit la necesitatea construirii unor conducte care să conecteze sudul Europei, din Grecia, cu ţările baltice, traversând România şi Bulgaria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro