Prima reacție a lui Karl Nehammer, după ce partidul său a pierdut zece procente la alegerile din Austria

Prima reacție a lui Karl Nehammer, după ce partidul său a pierdut zece procente la alegerile din Austria

Cancelarul Karl Nehammer consideră că înfrângerea suferită de partidul săi în Austria Inferioară se datorează crizelor multiple care au afectat și afectează Austria.

FOTO EPA-EFE

„Este o perioadă proastă pentru guverne, deoarece oamenii nu sunt mulțumiți de situație. Trebuie să înțelegem asta. Ce este important, la nivel politic federal, dar și la nivel politic regional, este să facem ceva să ajutăm oamenii. Să dăm semnalul că suntem alături de ei în aceste crize", a fost prima reacție a lui Karl Nehammer.

OVP, partidul lui Nehammer, a suferit o înfrângere puternică în Austria Inferioară, un fief al formațiunii.

Primele rezultate parțiale arată că OVP (Partidul Popular Austriac,) a luat doar 39,8% din voturi, cu zece procente mai puțin față de acum zece ani. Extrema dreaptă, FPO, partidul libertății, a ajuns la aproape 25%, un plus de 10 % față de precedentele alegeri. Partidul Popular Austriac, marcat de anchete de corupţie, a ajuns la 39,8% - cel mai slab rezultat din 1945 - şi şi-a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional.

Extrema dreaptă a obținut un sfert din voturi

În schimb, FPO a obținut 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în provincia estică, potrivit Agerpres. Liderul regional, Udo Landbauer, a menționat că formaţiunea sa vrea să pună capăt „sistemului OVP" din Austria inferioară . Acesta susține că partidul cancelarului Karl Nehammer este vinovat de, pentru creşterea semnificativă a numărului de solicitanţi de azil pe parcursul anului trecut. Conform estimărilor, Partidul Social Democrat SPO s-a clasat sub FPO, cu 20,8%,

Verzii au obţinut 7,5%, iar liberalii de la NEOS - 6,5%.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima