Prima reacție a lui Karl Nehammer, după ce partidul său a pierdut zece procente la alegerile din Austria

Prima reacție a lui Karl Nehammer, după ce partidul său a pierdut zece procente la alegerile din Austria

Cancelarul Karl Nehammer consideră că înfrângerea suferită de partidul săi în Austria Inferioară se datorează crizelor multiple care au afectat și afectează Austria.

FOTO EPA-EFE

„Este o perioadă proastă pentru guverne, deoarece oamenii nu sunt mulțumiți de situație. Trebuie să înțelegem asta. Ce este important, la nivel politic federal, dar și la nivel politic regional, este să facem ceva să ajutăm oamenii. Să dăm semnalul că suntem alături de ei în aceste crize", a fost prima reacție a lui Karl Nehammer.

OVP, partidul lui Nehammer, a suferit o înfrângere puternică în Austria Inferioară, un fief al formațiunii.

Primele rezultate parțiale arată că OVP (Partidul Popular Austriac,) a luat doar 39,8% din voturi, cu zece procente mai puțin față de acum zece ani. Extrema dreaptă, FPO, partidul libertății, a ajuns la aproape 25%, un plus de 10 % față de precedentele alegeri. Partidul Popular Austriac, marcat de anchete de corupţie, a ajuns la 39,8% - cel mai slab rezultat din 1945 - şi şi-a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional.

Extrema dreaptă a obținut un sfert din voturi

În schimb, FPO a obținut 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în provincia estică, potrivit Agerpres. Liderul regional, Udo Landbauer, a menționat că formaţiunea sa vrea să pună capăt „sistemului OVP" din Austria inferioară . Acesta susține că partidul cancelarului Karl Nehammer este vinovat de, pentru creşterea semnificativă a numărului de solicitanţi de azil pe parcursul anului trecut. Conform estimărilor, Partidul Social Democrat SPO s-a clasat sub FPO, cu 20,8%,

Verzii au obţinut 7,5%, iar liberalii de la NEOS - 6,5%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia